Šport > Nogomet
27 ogledov

Kdo sta 12. igralca Maribora in Domžal?

1/10
Žurnal24 main
V četrtek sta se predstavila 12. igralca, ki bosta na sredini finalni pokalni tekmi med Mariborom in Domžalami kot del moštva spremljala dogajanje v mariborski oziroma domžalski ekipi.

Med več kot 550 kandidati, ki so se potegovali za mesto 12. igralca na finalni tekmi Hervis pokala Slovenije, ki se bo med Mariborom in Domžalami v Stožicah odvila v sredo (25. 5. ob 20.30), je sreča doletela 34-letnega Davida Ferka, mariborskega 12. igralca, ter 18-letno Majo Žugec, domžalsko 12. igralko.

V Maribor odhajamo s pokalom, rezultat bo 2:1, strelca pa bosta Velikonja in Tavares
David

David in Maja sta se v četrtek prvič srečala in predstavila ter strnila misli pred izkušnjo, ki ju čaka. "Mesto 12. igralca na finalni pokalni tekmi je za vsakega ljubitelja nogometa oziroma navijača pravi 'jackpot'," je uvodoma dejal David, ki NK Maribor spremlja že dlje časa. V zadnjem obdobju še bolj tesno, saj za mlajše selekcije kluba igra tudi njegov sin. Tudi Maja za domžalski klub stiska pesti že dolgo časa, da gre za res pravo navijačico, pa potrjuje dejstvo, da ima tudi sezonsko vstopnico.

Zanimivo, tako David kot Maja sta lanskoletno finalno pokalno srečanje med istima tekmecema spremljala v živo na stadionu v Ljudskem vrtu. Takrat je v razburljivi tekmi po podaljških slavil Maribor. Maja napoveduje, da bo tokrat bo lovorika odšla v Domžale. "Napovedujem zmago Domžal s 3:1. Strelci? Mislim, da bodo zadeli Pekič, Zatkovič in Knezović." S tem se seveda ne strinja David, ki je prepričan, da bodo Mariborčani še drugič zapored pokalni zmagovalci in letošnjo sezono končali z dvojno lovoriko. "V Maribor odhajamo s pokalom, rezultat bo 2:1, strelca pa bosta Velikonja in Tavares."

Četrtkovo srečanje je bilo le prolog v akcijo Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti! Zgodba se nadaljuje že na ponedeljkovi novinarski konferenci, epilog pa bo dobila v sredo. Maja in David bosta na ta dan dobesedno postala del ekipe: čaka ju druženje z ekipo in ambasadorjema (Matjažem Kekom in Dejanom Djuranovičem), spremljanje tekme na klopi za rezervne igralce in tudi dvig pokala v primeru zmage oziroma prejem priznanja za finaliste. "Pričakujem zmago, smeh ter veliko zabavnega druženja," pravi Maja, ki ji je od domžalskih igralcev zaradi odločnosti in borbenosti najljubši Luka Elsner. David – poleg mariborske zmage, kajpak – pričakuje precej bolj napeto vzdušje, kot ga je vajen ob spremljanju tekem s tribune. "Najbolj me navdušuje to, da bom imel priložnost videti zadnje priprave na tekmo, slišati, kaj so tiste zadnje besede trenerja tik pred odhodom ekipe na igrišče, in seveda biti enkrat del njih, se z njimi bolje spoznati, se veseliti vsakega zadetka in na koncu dvigniti pokal!"

Napovedujem zmago Domžal s 3:1. Strelci? Mislim, da bodo zadeli Pekič, Zatkovič in Knezović.
Maja

Na dan tekme oba čaka tudi sproščeno druženje z ambasadorjema. Pogovor na štiri oči z mariborskim ambasadorjem Matjažem Kekom in domžalskim Dejanom Djuranovičem je zagotovo pravi privilegij. "Matjažu Keku bom najprej čestital za vse njegove uspehe, obenem pa bom izkoristil priložnost in se ponudil za mesto vratarja slovenske reprezentance," v šali pravi David, ki od mariborskih igralcev najbolj ceni Dejana Mezgo. Maja bo Dejana Djuranoviča zagotovo vprašala, če je kdaj pomislil, da bi se vrnil nazaj k igranju nogometa.

Napetost narašča, zadnje sporočilo 12. igralcev pred nadaljevanjem pa je kratko in jedrnato: "Ali je tu še potrebno kaj dodati? Zadeva je jasna, Maribor šampion. En Klub. Ena Čast," navijaško zaključuje David, Maja pa je za konec dejala: "Rada bi se zahvalila za priložnost, da doživim to izkušnjo. Vsega skupaj se zelo veselim."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.