Šport > Nogomet
18 ogledov

Kek: "Bili smo bližje zmagi"

Matjaž Kek Milan MIklavič Nik Rovan
Čeprav točki slovenskih nogometašev na gostovanju v Srbiji nikakor ne moremo prilepiti oznake neuspeh, selektor Matjaž Kek ni povsem zadovoljen, vendar: "Srce in glava sta bila na pravem mestu."

Sprehod za zgodovino

Kako ste videli tekmo s Srbijo?
Do konca smo imeli točke v rokah, odigrali smo dobro tekmo. V zadnjih dneh smo bili pod strahovitim pritiskom. Fantje so se odzvali, kot sem navajen, čestitam jim za hrabrost in samozavest. Srce in glava sta bila na pravem mestu. Ni lahko igrati na Marakani, ostaja pa grenak priokus. Prigarali smo si točko, bili pa smo bližje zmagi.

Verjetno je zdaj cilj šest točk na dveh oktobrskih tekmah proti Ferskim otokom in Estoniji?
Izgubljene točke proti Severnim Ircem moramo nekje nadoknaditi. Na Stožicah proti Fercem moramo opraviti svoje delo in potem zmagati v Estoniji, kjer pa bo zelo težko. Tam nihče ne bo zmagal zlahka.

Kako težko vem je bilo v zadnjih dneh po porazu proti Severni Irski?
Ta poraz me še vedno peče. Najtežje je bilo, ker nekateri po treh letih čez noč ne verjamejo več vate. Ena tekma ne more porušiti vsega, kar si gradil tri leta. To težko razumem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.