Šport > Nogomet
18 ogledov

Kek brani igralce: "Najprej bom razčistil pri sebi!"

Kek pravi, da zadnjih Fercev njegovi varovanci ne smejo podcenjevati. (Foto: Nik Nik Rovan
Selektor Matjaž Kek ni olepševal situacije, v kateri se je po nepričakovanem porazu proti Estoniji znašla slovenska nogometna reprezentanca. Krivcev za debakel v Stožicah ni želel iskati, najprej pa je izpostavil svojo odgovornost. "Ne pričakujte, da bom na kogarkoli kazal s prstom. To je moja odgovornost in najprej bom razčistil sam pri sebi," je povedal po uradni novinarski konferenci.

"Bodimo realni, naše možnosti za uvrstitev na EP so zdaj zelo, zelo majhne," je selektor Matjaž Kek že takoj po tekmi orisal nič kaj rožnato sliko, ki so jo Sloveniji s tretjim domačim porazom v kvalifkacijah za Euro 2012 narisali Estonci. Kek je tudi v kasnejšem pogovoru z novinarji zatrdil, da krivi predvsem samega sebe, kljub novim žvižgom pa je še posebej izpostavil navijače:

"Predvsem prvi polčas smo odigrali popolnoma napačno, z neko zavoro  in predvsem na nek način, ki ni mogel pripeljati do ustreznega rezultata. Drugi polčas je bil agresivnejši, močnejši ampak spet z napako, ki je pripeljala do gola. Vseeno so Estonci zasluženo zmagali. Kakorkoli – kar sem rekel že pred prejšnjo tekmo, je potrebno gledalce omeniti tudi danes. Bili so pravi, danes so bili najboljši igralec Slovenije, vzpodbujali so  nas do konca in bili na naši strani. Žal, smo bili danes mi tisti, ki smo razočarali, z mano na čelu. Ampak to je življenje, to je šport, mi smo hoteli narediti vse, a očitno ne dovolj dobro," je povedal slovenski selektor.

Tim Matavž je Slovence vrnil v igro deset minut pred koncem, toda še en trenutek nezbranosti in nekaj smole v zadnji vrsti so Estoncem ponudili "match-žogo", ki jo je rezervist Ats Purje z veseljem izkoristil: "Ravno po tistem izenačenju, ko smo imeli energijo, ko smo imeli vse, se nam je zgodila takšna nepazljivost in takšna napaka. To so še mladi fantje, pred njimi so še najlepša leta v karieri, potrebno se je sprijazniti  in navaditi na te stvari. Vemo, da so v športu tako zmage, kot porazi. Če smo bili veliki v zmagah, je potrebno biti zdaj korekten in velik tudi v porazih. Nam je težko, izredno razočaranje je pri vseh nas, ampak v športu in življenju nasploh ne gre vedno tako, kot bi si želeli."

Kako na gostovanje k Italiji v Firence? Vse je kazalo na to, da bi se lahko Slovenci na stadion Artemija Franchija podali povsem neobremenjeni, saj bi zadnja tekma proti Srbiji v Mariboru v vsakem primeru dala končno odločitev o drugem mestu, tako pa je pozitiven rezultat praktično nujen: "Najprej je treba preživeti to tekmo. Moramo gledati naprej. Ta reprezentanca bo gotovo, tudi še z nekaj osvežitvami, še zmagovala, še pripravljala ljudi do veselja. Danes pač ni tisti naš dan, danes je pač veliko razočaranje. To je šport, nimamo kaj. To je moja odgovornost, jaz sem tisti, ki za vse skupaj odgovarja. Tako kot sem že rekel – treba je pošteno in korektno pokazati nase in potem poizkušati narediti tako, da bo vnaprej boljše. Še vedno smo drugi. Čaka nas zelo težko gostovanje, ampak težke tekme smo že igrali. Italija me toliko ne skrbi, bolj me skrbi to, da mi danes nismo bili pravi. Tu je ključ vsega, predvsem mi moramo strniti vrste," je dodal Kek.

Suspenz Samirja Handanovića napoveduje eno gotovo spremembo v postavi Slovenije za tekmo z azzurri, Kek pa je napovedal tudi morebitne druge, čeprav je od parnega kartona oddaljena praktično cela zvezna vrsta: "Nekatere spremembe bodo gotovo. Najprej je potrebno videti, kakšne posledice bo pustila ta tekma. Mi bomo skušali skozi jutrišnji trening in v nedeljo  najti tisto, kar bi lahko odgovorilo Italijanom. So v formi, na zadnjih tekmah briljirajo … Ne čaka nas lahko delo, ampak mislim, da smo ravno mi tisti, ki smo že dokazali, da se ne predajamo."

Slovenski nogometaši so še na drugi tekmi zapored igrišče zapuščali ob glasnih žvižgih, toda tudi Kek je priznal, da jih tokrat navijačem ne gre očitati: "Dobro, to je normalno, saj nismo dobro igrali, saj smo zaostajali! Vseeno, ko je padel gol, se je navijalo in danes so bili oni najmanjši problem. Danes smo bili mi velik problem, drugega si nismo zaslužili. Posameznikov ne bom komentiral, to bi bilo takoj po tekmi preuranjeno. Najprej nisem zadovoljen sam s sabo. To mi je važno. Ne pričakujte, da bom na kogarkoli kazal s prstom. To je moja odgovornost in najprej bom razčistil sam pri sebi."

 

Komentarjev 6
  • aleš74 21:25 04.september 2011.

    koren ven, je najšibkejši člen, igra pa na poziciji kjer bi moral največ dati!!!!!!!!!!!!!

  • Tadej Tomašič 18:01 03.september 2011.

    koren bi moral 3 tekme nazaj več ne nastopati...in pa še kdo od igralcev, da ne bom preveč kazal s prstom...

  • Zlatko Nemec 17:14 03.september 2011.

    do svetovnega prvenstva ste špilali ispadli po kuhinji zda in velike britanije. to kar pa se špila sedaj, kek pa je sramota. zamenjaj igralce, ki so nule, to je loto, lahko se ti izide, tako kot je sedaj, se izšlo ne bo