Šport > Nogomet
18 ogledov

Kek brez novincev in Dedića

Zlatko Dedić Dedič Dedic Reuters
Matjaž Kek je objavil seznam igralcev, na katere računa na kvalifikacijskih obračunih proti Estoniji in Italiji. Štajerski strokovnjak tokrat ni vpoklical novincev. Po dolgem času pa je brez vabila ostal napadalec Zlatko Dedić.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je v petek objavil seznam igralcev, na katere računa na naslednjih kvalifikacijskih tekmah za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2012 z Estonijo v Ljubljani in Italijo v Firencah, ki bosta 2. in 6. septembra.

"Pred nami je zaključek kvalifikacijskega ciklusa, kjer je izhodišče jasno. Zavedamo se naše odgovornosti, zato je cilj jasen. Samo tri točke nas ohranjajo v vrhu naše kvalifikacijske skupine," je ob objavi seznama pred tekmo z Estonijo, ki bo v ljubljanskih Stožicah čez teden dni, povedal selektor Kek. "Pot ne bo lahka, misli pa so zdaj popolnoma osredotočene na Estonijo. Estonci so že v Beogradu opozorili, da so neprijeten nasprotnik."

Večjih težav s poškodbami za zdaj selektor nima. "Nekaj težav s poškodbo ima le Matej Mavrič, videli pa bomo, kaj bo prinesel vikend. Z igralci se zberemo v nedeljo zvečer na Ptuju, tisti z obveznostmi v klubih pa se bodo pridružili do ponedeljka, ko računam, da bomo že trenirali v popolni zasedbi."

Nogometna zveza Slovenije je še sporočila, da so Estonci vrnili nekaj vstopnic, za katere se je NZS odločila, da jih bo sprostila v splošno prodajo prek spletne strani in Eventimovega klicnega centra. Prodaja teh vstopnic se bo začela v ponedeljek ob 12. uri.

Seznam slovenske nogometne reprezentance za Estonijo in Italijo:

Vratarji:
Samir Handanović (Udinese/Ita), Vid Belec (Crotone/Ita), Jasmin Handanović (Maribor)

Branilci:
Mišo Brečko (Köln/Nem), Boštjan Cesar (Chievo/Ita), Branko Ilić (Lokomotiva Moskva/Rus), Bojan Jokić (Chievo/Ita), Matej Mavrič Rožič (Superfund/Avt), Marko Šuler (Gent/Bel), Miral Samardžić (Šerif Tiraspol/Mol), Mitja Viler (Maribor

Vezisti:
Armin Bačinović (Palermo/Ita), Valter Birsa (Genoa/Ita), Josip Iličić (Palermo/Ita), Andraž Kirm (Wisla Krakow/Pol), Robert Koren (Hull City/Ang), Aleksander Radosavljević (ADO Den Haag/Niz), Dare Vršič (Olimpija Ljubljana)

Napadalci:
Zlatan Ljubijankić (Gent/Bel), Milivoje Novaković (Köln/Nem), Tim Matavž (Groningen/Niz) in Nejc Pečnik (Krilja Sovjetov/Rus)

Komentarjev 2
  • Robert Rebernik 18:02 30.avgust 2011.

    tudi jaz bi raje videl v začetni postavi dareta kot pa skrivača korena kek kar se tiče navijanja v stožicah so izvižgali tebe in korena .vsa slovenija vidi ,da koren ne da nič tej igri že od sp na klopi ...prikaži več pa držiž top igrače kot je dare in bačo v napadu pa imaš novakoviča ja v nemčiji daje gole ampak od kje iz 1 metra ja kek počasi boš šel papa če boš še silil korena v postavo ali se morda bojiš da neboš končal kot katanec,

  • 1111 15:20 26.avgust 2011.

    ...raje bi videl v ekipi Dediča kot Novakoviča...sicer pa pravljica se končuje...Kek ne bo ponovil uspeha...žal...