Šport > Nogomet
57 ogledov

Kek brez pogodbe, Rijeka miri situacijo

Matjaž Kek Rijeka Profimedias
Hrvaški prvak je pod vodstvom Matjaža Keka začel priprave na novo sezono, v oči pa bode dejstvo, da slovenski strokovnjak še vedno ni podpisal nove pogodbe.

"Ljudje me sprašujejo, zakaj nisem podpisal nove pogodbe, vendar mi ni treba. Moja beseda je vredna več od pogodb," je ob osvojitvi naslova državnega prvakaka, prvega v zgodovini reškega kluba, dejal slovenski nogometni strokovnjak Matjaž Kek.

Mariborčanu naj bi pogodba s hrvaškim prvoligašem, ki jev zaključku sezone ligaški lovoriki dodal še pokalno, potekla 15. junija, zato se je med hrvaške ljubitelje nogometa naselil dvom, ali bo Kek svojo kariero sploh nadaljeval na Reki.

Predsednik kluba Damir Mišković je tekom sezone večkrat poudaril, da je podaljšanje dogovora zgolj formalnost, in pojasnil, da v času napetega obračuna za hrvaško krono niso želeli odvračati trenerjeve pozornosti s podpisovanjem pogodb, pogajanji in drugo birokracijo.

Rijeka je naposled dobila obračun z zagrebškim Dinamom, o Kekovi pogodbi pa za zdaj še vedno ni ne duha ne sluha.
 
Hrvaške medije so v teh dneh preplavila namigovanja, da Kek dela brez pogodbe, navedbe pa je negiral predsednik Mišković, ki je dejal, da ima slovenski strokovnjak dogovor sklenjen do 30. in ne do 15. junija, kot je bilo zapisano v medijih. Po zagotovilih predsednika bo nova pogodba podpisana prihodnji teden.

"Pogodbe še nisem podpisal. Dogovor s predsednikom zame še vedno velja, ampak podpisal še nisem," je za Ekipo24 povedal Kek, ki pa po besedah omenjenega časnika ni najbolj zadovoljen z dogajanjem na Rujevici.

Se morda obeta nepričakovano slovo?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.