Šport > Nogomet
11 ogledov

Kek brez presenečenj

Kek pravi, da zadnjih Fercev njegovi varovanci ne smejo podcenjevati. (Foto: Nik Nik Rovan
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je v petek objavil seznam nogometašev, na katere računa na prijateljski tekmi proti Belgiji, ki bo 10. avgusta v Stožicah. Štajerski strokovnjak s spiskom 22 nogometašev ni presenetil.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je objavil seznam igralcev, na katere bo računal 10. avgusta, ko bo Kekova četa v Stožicah z začetkom ob 20.45 igrala prijateljsko tekmo z Belgijo.

Slovenska reprezentanca se bo v nedeljo zbrala na Brdu pri Kranju, v sredo pa jo čaka zadnja pripravljalna tekma pred nadaljevanjem kvalifikacij. Selektor je za tokratno akcijo vpoklical dobro preverjen kader, v dvaindvajseterici je novinec le nekdanji igralec Triglava in Maribora Miral Samardžić, ki si zdaj nogometni kruh služi v Moldaviji. V kadru težav zaradi poškodb ni, nekoliko vprašljiv je le Matej Mavrič Rožič, ki ima težave z gležnjem.

Slovenci bodo prvi skupni trening opravili že v nedeljo v Kranju, uradni trening pred tekmo pa bo v ponedeljek ob 18.30 na Stožicah.

Glede na trenutni potek prodaje vstopnic v Nogometni zvezi Slovenije pričakujejo vsaj 10 tisoč obiskovalcev, kar pomeni, da bo imela slovenska reprezentanca kljub poletnemu času tudi na zadnji tekmi pred odločilnima tekmama z Estonijo in Italijo odlično podporo s tribun.

Slovenci so se z Belgijci, trenutno 37. reprezentanco na lestvici Mednarodne nogometne zveze (Slovenija je 22.), doslej pomerili le enkrat, in sicer 11. februarja v Genku, kjer so gostitelji na prijateljski tekmi slavili z 2:0. Takrat je oba gola zabil branilec Daniel Van Buyten, ki je tudi tokrat v postavi.

Za Slovenijo bo to zadnji preizkus pripravljenosti pred nadaljevanjem kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012, v katerih jo najprej čaka tekma z Estonijo v Stožicah (2. septembra) in nato še obračun z Italijo v Firencah (6. septembra). Zadnjo tekmo kvalifikacij bodo Kekovi izbranci igrali 11. oktobra v Mariboru proti Srbiji.

Seznam selektorja Matjaža Keka za prijateljsko tekmo proti Belgiji:

Vratarji: Handanović Samir (Udinese), Handanović Jasmin (Maribor), Belec Vid (Crotone)

Obrambni igralci: Brečko Mišo (Köln), Cesar Boštjan (Chievo), Ilić Branko (Lokomotiva Moskva), Jokić Bojan (Chievo), Mavrič Rožič Matej (Superfund), Šuler Marko (Gent), Samardžić Miral (Sheriff Tiraspol)

Zvezni igralci: Bačinović Armin (Palermo), Birsa Valter (Genoa), Iličić Josip (Palermo), Kirm Andraž (Wisla Krakow), Koren Robert (Hull City), Radosavljević Aleksander (ADO Den Haag), Vršič Dare (Olimpija Ljubljana)

Napadalci: Dedić Zlatko (Bochum), Ljubijankić Zlatan (Gent), Novaković Milivoje (Köln), Matavž Tim (Groningen), Pečnik Nejc (Krylya Sovetov)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.