Šport > Nogomet
22 ogledov

Kek: "Eni vrhunski, drugi utrujeni!"

Selektor Matjaž Kek je opozoril na utrujenost, ki se je naselila v igro mnogih r Žurnal24 main
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je pred odhodom v Albanijo potrdil, da Robert Koren in Samir Handanovič ostajata doma. "Sta pomembna, a prihajajo drugi," je povedal.
Pri Samirju (Handanoviču) je bilo takoj jasno, da ne more in ga ni bilo v kadru, pri Robiju (Korenu) je riziko prav tako takšen, da je vprašanje, če je smiselno, da ga 'vlačimo' v Tirano. Zaradi tega bosta oba igralca ostala tukaj.
Matjaž Kek

Reprezentanca Slovenije je v ponedeljek po hitrem postopku opravila z zborom na Brdu pri Kranju in poletela proti Albaniji, kjer jo v sredo čaka prijateljska tekma pred izjemno pomembnima kvalifikacijskima tekmama za nastop na evropskem prvenstvu leta 2012. Selektor Matjaž Kek se je s peščico svojih fantov, na Brdu jih je bilo točno deset, srečal prvič po nesrečnem porazu proti Gruziji in vročih dogodkih, ki so se zvrstili okrog tekme v Kopru:

"Poslovili smo se s slabim rezultatom, ampak zelo prisrčno, tako kot vedno," se je hladne primorske noči spomnil Kek. "Vsak zbor nosi novo dimenzijo in pravim – zato so ti zbori, čeprav so zelo zelo skrčeni in pravzaprav eno samo druženje vsebuje le potovanje in potem igro. Dobro je, da se vidimo, da se malo 'preštejemo' in da poskušamo nadgraditi naše delo," je še dodal slovenski selektor.

Mariborčan je potrdil, da proti "orlom" ne bo mogel računati na kapetana Roberta Korena in prvega vratarja Samirja Handanoviča: "Zdravniška služba je pogledala oba igralca, ki sta po običajnem postopku prišla na zbor tako kot je treba, vendar … Pri Samirju (Handanoviču) je bilo takoj jasno, da ne more in ga ni bilo v kadru, pri Robiju (Korenu) je riziko prav tako takšen, da je vprašanje, če je smiselno, da ga 'vlačimo' v Tirano. Zaradi tega bosta oba igralca ostala tukaj," je vse dvome razblinil Kek.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

To pomeni, da bo moral tekmo začeti z rahlo spremenjeno enajsterico, kar je za časa njegove "vladavine" sicer bolj izjema kot pravilo. "Zavedam se, kako pomembna sta za našo ekipo tako Samir kot Robi, ampak prihajajo novi igralci, prihajajo drugi, ki lahko s svojim karakterjem in načinom igranja dodajo neko kakovost. Ampak najprej je to treba dokazati na igrišču," pove Kek.

Za konec je selektor izrazil še zadovoljstvo nad izjemnim strelskim koncem tedna, ki pomeni izvrstno popotnico za tekmo v Tirani. Zadetki Milivoja Novakoviča, Tima Matavža, Zlatana Ljubijankića, Josipa Iličića in drugih ga niso pustili hladnega, a obenem je Kek vseeno opozoril na (pre)velika pričakovanja:

Če je kdo mislil, da bi na primer (Josip) Iličić lahko ves čas vztrajal na tistem fantastičnem nivoju, potem nima 'pojma' o športu.
Matjaž Kek

"Pogledali smo vse naše fante, nekateri res igrajo v dobri, vrhunski formi, pri nekaterih pa sem že omenil, da se že čuti neka določena utrujenost. To je za mene kot selektorja nekaj popolnoma razumljivega. Če je kdo mislil, da bi na primer (Josip) Iličić lahko ves čas vztrajal na tistem fantastičnem nivoju, potem nima 'pojma' o športu. Dobro je pogledati Novakoviča, kako trese proti Bayernu, ali Matavža na naslovnicah nizozemskih oziroma evropskih časopisov. S tem koncem tedna sem zelo zelo zadovoljen. Škoda, da sta poškodbi preprečili, da bi odigrali s postavo, za katero menim, da je najboljša. Mogoče pa se zdaj ponuja nova možnost, mi bomo poskušali vse, da bi to možnost našli in osvojili pozitiven rezultat, ki bi reprezentanci pomagal v nadaljevanju," je še zaključil Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.