Šport > Nogomet
10 ogledov

Kek: "Imamo obvezo do navijačev!"

1/9
Žurnal24 main
Slovenski nogometaši so v ponedeljek prispeli v Beogradu, kjer jih v torek čaka tekma kvalifikacij proti Srbiji. "Tudi na Wembleyju se nismo branili, zakaj bi se tukaj?" pravi selektor Matjaž Kek.

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek v drugi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Beogradu pomerila s Srbijo. Kot pravi selektor Matjaž Kek, je strokovni štab dobro analiziral neuspešno tekmo s Severno Irsko in računa, da se napake s prve kvalifikacijske tekme ne bodo ponovile.

Igramo proti reprezentanci, proti kateri nobena reprezentanca na njihovem igrišču ne more napovedati zmage. Je pa povsem jasno, da mi kaj dosti ne moremo kalkulirati.
Matjaž Kek

"Proti Srbiji na Marakani, kultnem stadionu, ne moremo biti favoriti. Igramo proti reprezentanci, proti kateri nobena reprezentanca na njihovem igrišču ne more napovedati zmage. Je pa povsem jasno, da mi kaj dosti ne moremo kalkulirati. Želimo popraviti vtis iz Maribora in doseči pozitiven rezultat. Gostitelji so vsekakor favoriti, toda tudi mi imamo kakovost, da jih presenetimo. Tudi na Wembleyju, še enem kultnem stadionu, se nismo branili, ne želimo se tudi tukaj. Je pa jasno, da o tem, kako bomo igrali, odloča tudi tekmec," je v uvodnih besedah na stadionu Marakana, kjer bo tekma, dejal slovenski selektor Kek.

Ideolog slovenske igre nima težav s poškodbami, s kakšno enajsterico bo začel tekmo, pa noče izdati. "O tem prav gotovo zdaj ne morem govoriti," je predvsem srbske novinarje razočaral Mariborčan, ki je potrdil, da so njegovi izbranci proti Severni Irski zatajili predvsem v realizaciji priložnosti: "Zavedamo se svojih napak s tekme v Mariboru, te bomo poskušali popraviti. Dobre stvari, ki jih ni manjkalo, pa bomo poskušali ponoviti. Čutimo obvezo do naših navijačev. Vemo, da jih na Marakani ne bo malo. Prav tako vemo, da v Beograd niso prišli le na zabavo, čevapčiče in druge srbske specialitete, ampak da od nas pričakujejo vsaj pošteno borbo. Poskušali jim bomo zagotoviti veselje. Kot vsakega profesionalca je tudi nas poraz v prvi tekmi prizadel, toda zagotavljam, da so fantje reagirali, kot v takem primeru morajo," se slabega psihološkega stanja ne boji Kek.

V Beogradu, če se hočemo nadejati dobrega rezultata, moramo pokazati le dobre stvari, je pa povsem jasno, da nam ne bo lahko. Vemo, proti kakšnemu tekmecu igramo, toda zavedamo se tudi svoje kakovosti.
Robert Koren

Njegove besede potrjuje tudi kapetan ekipe Robert Koren, ki na Marakani še ni igral, prav tako pa ne ve, ali je kdo od soigralcev že okusil slast igranja na največjem stadionu v nekdanji Jugoslaviji. "S stadionom in tekmecem se ne obremenjujemo. Osredotočeni smo na nas same, po analizi, ki je bila natančna, se zavedamo, kaj smo proti Severni Irski delali prav in kaj narobe. V Beogradu, če se hočemo nadejati dobrega rezultata, moramo pokazati le dobre stvari, je pa povsem jasno, da nam ne bo lahko. Vemo, proti kakšnemu tekmecu igramo, toda zavedamo se tudi svoje kakovosti," je tako kot selektor dejstvo, da Slovenci v Beograd niso prišli z belo zastavo, potrdil Koren.

Kot zatrjujejo organizatorji, tekma v sredo zvečer ne bo razprodana, pričakuje pa se, da bo na njej veliko število slovenskih navijačev. Sodeč po videnem, bo Slovencev več kot 2500, kolikor je vstopnice kupilo v domovini. Danes je bilo namreč v centru mesta več tistih, ki si vstopnic v Sloveniji ni uspelo priskrbeti, v lov za dragocenimi vstopnicami so odšli šele v glavnem mestu Srbije. Gneče in nepotrebnih pregledov na meji, kot je včeraj poročala TVS, vsaj danes ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.