Šport > Nogomet
55 ogledov

Kek: "Imeli smo tri mat situacije!"

"Gremo naprej, skupina je od Italije naprej odprta," je poudaril Kek. (Foto: Reu Žurnal24 main
Z remijema v Belfastu in Talinu se v skupini C ni spremenilo nič. Kapetan Slovenije Robert Koren je po tekmi priznal, da so fantje malce razočarani. "Dobro so se pobrali po Italiji," meni selektor Kek.
Mislim, da so se fantje kar dobro pobrali po tekmi proti Italiji.
Matjaž Kek

Status quo se je v skupini C, eni najbolj izenačenih skupin v kvalifikacijah za Euro 2012, ohranil tudi po tekmah med Severno Irsko in Slovenijo ter Estonijo in Srbijo. Pred junijskim gostovanjem na Ferskih otokih so varovanci Matjaža Keka srečno ostali na drugem mestu.

Severni Irci ostajajo (pre)trdi orehi (POROČILO IN GALERIJA)
Vasiljev razžalostil Srbe
Italijani potrdili zmago proti Sloveniji

"Z rezultatom nisem zadovoljen, zadovoljen pa sem s pristopom fantov," je po tekmi v Belfastu za TV Slovenija razlagal Kek. "Hrabro so odigrali, hoteli so dati gol. Imeli smo tudi nekaj smole, saj smo morali hitro menjati (Josipa) Iličića. V drugem polčasu smo imeli dovolj priložnosti, da bi lahko tekmo dobili, ampak tako pač je v nogometu – včasih potrebuješ tudi kanček sreče in kanček več odločnosti, ampak mislim, da so se fantje kar dobro pobrali po tekmi proti Italiji."

Slovenski selektor je tekmo začel s tremi novinci v prvi postavi prisilno menjavo Matejem Mavričem Rožičem v osrčju obrambe ter Palermovima upoma Josipom Iličićem in Arminom Bačinovićem. Prav na Iličiću kot drugem napadalcu je slonel prenovljeni koncept igre, a se je že po 30 minutah igre sesul, ko je Kranjčan zaradi poškodbe odšel z igrišča:

Ta ekipa ima karakter, nekaj časa pa še potrebujemo, da uredimo določene zadeve. Ampak tudi novi fantje so se danes dokazali. Nezadovoljen sem s točkovnim izkupičkom na teh dveh tekmah, toda skupina je odprta, do junija pa se bo verjetno zgodilo še marsikaj.
Matjaž Kek

"Vsi drugi so pokazali, da so vredni zaupanja. Takoj po Italiji sem rekel, da v te fante absolutno verjamem. Dosti stvari je treba urediti, marsikaj ni v redu, ampak pokazali so, da s pravim pristopom, pravo željo in pravo angažiranostjo lahko kljubujejo tej 'horuk' igri, kjer žoge letijo in je vedno možna neka slučajnost. Na koncu so imeli tudi domačini priložnosti, toda ne vem, ali je Handanović pošteno prijel vsaj eno žogo. Tudi mi smo delali napake, v določenih trenutkih je bilo nekaj negotovosti, ampak sam sem izjemno zadovoljen glede tega, kako so fantje reagirali. Gremo naprej. Saj vidite – skupina je od Italije dalje odprta," je nadaljeval Kek.

Slovenci si večjih priložnosti niso priigrali, vseeno pa bi Milivoje Novaković in Zlatko Dedić v drugem polčasu kmalu rešila veliko zmago: "Stvari smo pripeljali v tri mat situacije, iz katerih moraš na takšnih tekmah zabiti. To je bilo izigrano, ampak fantom sem čestital in bomo videli, kako bo šlo naprej," je še povedal selektor, ki je zatrdil, da ga remi Srbije v Talinu ni zanimal:

"Če mi verjamete, me prav malo briga, kaj se je dogajalo v Estoniji. Meni je bilo važno, da smo s sodelavci dvignili ekipo in da so fantje prikazali izjemen voljni moment. Kakorkoli – ljudje bodo zdaj spet začeli računati, odštevati, seštevati in analizirati. Kdo je, kdo ni, kdo zna in kdo ne zna. Kdo bi moral biti in kdo ne, ampak saj pravim, da se vidi, da znamo igrati, da ta ekipa ima karakter, nekaj časa pa še potrebujemo, da uredimo določene zadeve. Ampak tudi novi fantje so se danes dokazali. Nezadovoljen sem s točkovnim izkupičkom na teh dveh tekmah, ampak skupina je odprta, do junija pa se bo verjetno zgodilo še marsikaj," je še zaključil.

Koren: "Prepričani smo, da javnost stoji za nami!"
Po tekmi na Windsor Parku je vtise strnil tudi slovenski kapetan Robert Koren, ki je priznal, da je Slovenija na Otok prišla po tri točke, da pa tudi z eno skupaj s fanti nadaljujejo pot proti drugemu zaporednemu velikemu turnirju:

"To je bil severnoirski način igre, ampak mi smo se tega zavedali pred tekmo. Vemo, kako Severna Irska igra, tako da smo imeli vse potrebne informacije. Mislim, da smo dobro odgovorili na njihovo agresivnost in kompaktnost, ustvarili smo si nekaj priložnosti, iz katerih bi morali zadeti. Na žalost v dveh tekmah nismo dosegli zadetka in to je tisto, kar nas malo boli. Nekoliko smo razočarani, da danes nismo dobili treh točk, saj smo prišli sem zmagat ... Ampak moramo dvigniti glave in gledati naprej," je ob igrišču razglabljal Koren.

Smo optimistično razpoloženi in razmišljamo sami o sebi. Seveda moramo naslednje tekme dobiti in v to verjamemo. Prepričani smo, da za nami stoji tudi slovenska javnost in da nam bo na koncu skupaj uspelo doseči cilj, ki si ga želimo.
Robert Koren

Tudi vezist Hull Cityja je priznal, da je hitra poškodba Iličića povzročila kar nekaj sprememb v igri Slovenije, na katere pa so se gostje odzvali dobro: "Tekmo smo začeli z neko taktično zamislijo, ki ni trajala dolgo. Poskušali smo spustiti žogo na tla, odigrati čim več kratkih podaj in si ustvariti priložnosti, a na žalost se je Iličić poškodoval, tako da smo v nadaljevanju spremenili način igre, ki je prav tako funkcioniral, saj smo si pripravljali priložnosti in bili na koncu zelo blizu. Na koncu nam je zmanjkalo tudi malo sreče, tako da domov odhajamo malce razočarani," je nadaljeval Koren.

Pred junijsko tekmo na Ferskih otokih Slovenci ostajajo na drugem mestu in Koren pravi, da ne mislijo na nasprotnike, temveč le sami nase: "Smo optimistično razpoloženi in razmišljamo sami o sebi. Seveda moramo naslednje tekme dobiti in v to verjamemo. Prepričani smo, da za nami stoji tudi slovenska javnost in da nam bo na koncu skupaj uspelo doseči cilj, ki si ga želimo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.