Šport > Nogomet
21 ogledov

Kek in Djuranovič znova ambasadorja

Prijave za akcijo potekajo še do nedelje. (Foto: Hervis pokal Slovenije) Žurnal24 main
Na akcijo Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti! se je prijavilo že več kot 350 kandidatov, ki si želijo postati 12. igralec mariborske oziroma domžalske ekipe na finalni tekmi Hervis pokala Slovenije.

Znano pa je tudi že, kdo bo imel vlogo ambasadorjev: tako kot lani bosta to vlogo opravljala Matjaž Kek, slovenski selektor in mariborski ambasador, ter Dejan Djuranovič, domžalski ambasador in eden najbolj trofejnih slovenskih nogometašev.

Odziv na akcijo Postani 12. igralec in dvigni pokal Hervis tudi ti!, kjer bo po en navijač Maribora in Domžal povsem od blizu spremljal dogajanje pred tekmo, med tekmo sedel na klopi za rezervne igralce, po tekmi pa dvignil pokal ali prejel priznanje za finalista, je zares velik. Doslej se je prijavilo že preko 350 kandidatov, ki se potegujejo za mesto 12. igralca in nepozabno izkušnjo. Da bo izkušnja res takšna, bosta zagotovo poskrbela tudi ambasadorja akcije oziroma klubov, ki bosta na dan finalne tekme predstavljala vez med klubom in 12. igralcem, imela vlogo mentorja, srečnemu izžrebancu ali izžrebanki pa od blizu predstavila dogajanje pred finalno pokalno tekmo, ki se bo 25. maja odvila v Stožicah.

In o tem res ne gre dvomiti, saj bosta ambasadorja legendi slovenskega nogometa, ki sta takšno nalogo opravljala že lani. Pri Mariboru bo imel vlogo ambasadorja slovenski selektor Matjaž Kek, pri Domžalah pa Dejan Djuranovič, ki je osvojil številne lovorike, vlogo kapetana pa opravljal tako v Domžalah kot tudi Mariboru, s katerim je med drugim igral tudi v ligi prvakov. "Velika čast je biti v vlogi ambasadorja kluba, v katerem sem končal igralsko kariero. Akcija je dobro zastavljena, način približevanja gledalcev finalistom pokala pa zelo spodbuden," je že lani dejal Matjaž Kek, ki je lanskoletnemu 12. igralcu Maribora razkril marsikatero zanimivost.

Tudi domžalski ambasador Dejan Djuranovič se je z veseljem tudi letos odzval vabilu. "Mislim, da je akcija za popularizacijo slovenskega nogometa odlična. Lani sem bil kot ambasador sam priča navdušenju dvanajstega igralca Domžal, ki je povsem od blizu spremljal našo ekipo, z njo preživel dan finalne tekme, sedel na klopi za rezerve igralce in bil dobesedno akter od začetka do konca," je povedal Djuranovič, ki ga veseli, da je tudi letošnji odziv na akcijo zelo velik: "V veliko zadovoljstvo mi je, da so se Domžale uvrstile v finale pokala in da bom imel tudi tokrat vlogo ambasadorja. Verjamem, da bom pripomogel k nepozabnemu doživetju 12. igralca oziroma igralke in da bova skupaj stiskala pesti za zmago domžalske ekipe."

Prijave na akcijo Postani 12. igralec in dvigni pokal Hervis tudi ti! bodo potekale do nedelje (15. t. m.) preko uradnega spletnega mesta pokalnega tekmovanja www.hervispokalslovenije.si (neposredna prijava tukaj). Med prispelimi prijavami bosta izžrebana po en srečnež oziroma srečnica vsakega kluba, ki bosta postala 12. igralec NK Maribora in NK Domžal na finalni tekmi Hervis pokala Slovenije. Lani je sreča doletela 17-letnega Gianluco Holderjana (Maribor) in 41-letnega Jožeta Korošca (Domžale). Koga bo sreča doletela letos, bomo izvedeli v začetku prihodnjega tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.