Šport > Nogomet
18 ogledov

Kek le zmago oddaljen od Katanca

Slovenija Milivoje Novaković
1/22
Žurnal24 main
Slovenija je v treh obračunih z Gruzijo zbrala dve zmagi in en neodločen rezultat. To je odličen obet za sredino prijateljsko srečanje na novem koprskem stadionu na Bonifiki.

Prvič sta se nogometni reprezentanci srečali leta 1994, kasneje pa še dvakrat v kvalifikacijah. Na turnirju na Malti je bila četa Zdenka Verdenika z 1:0 boljša od nasprotnikov. Drugi medsebojni dvoboj, ki sta ga reprezentanci odigrali ob prelomu tisočletja v Gruziji, je kljub neodločenemu rezultatu nakazal, da se Slovenija prebuja. Knavs je Slovencem priigral točko (1:1). Še najbolj 'svež' spomin na slovensko-gruzijski dvoboj sega na Bežigrajski stadion, kjer sta si septembra 1999 reprezentanci tudi nazadnje gledali iz oči v oči. Rezervist Milenko Ačimovič je s svojim drugim reprezentančnim zadetkom le tri minute po vstopu v igro načel veselje na ljubljanskih tribunah, po izenačitvi Arveladzeja, ki je Srečka Katanca odnesla na tribuno, pa je Zlatko Zahovič v 80. minuti po podaji Džonija Novaka postavil končnih 2:1 in Sloveniji pripisal nove tri točke. Od tu je šlo samo še naprej.

Danes bo tudi novinarska konferenca sindikata nogometašev Spinsa glede zadnjih dogodkov, povezanih z NZS, kjer bodo prebrali tudi izjavo slovenskih nogometnih reprezentantov.
Po prvo zmago na Obalo
Prvi preizkus Bonifike za reprezentante bo hkrati tudi četrti dvoboj z Gruzijci. Sicer bi sprva v goste morala priti reprezentanca Walesa, a je nato zaradi zapletov vskočila Gruzija. Sicer gre za prijateljsko tekmo, a kot selektor Kek rad poudarja, je zanj vsaka tekma enako pomembna. Zato gre verjeti, da bo tudi tokrat začel z udarno enajsterico. Reprezentanti so že preizkusili Bonifiko, na kateri je Slovenija do sedaj nastopila le enkrat. Tokrat se bo na povsem prenovljenem stadionu zoperstavila 75. reprezentanci sveta. Zmage na Obali (tudi če štejemo tekme v Novi Gorici) nogometaši še niso zabeležili, zato je toliko bolj razumljivo, da bodo tokrat zgodbo skušali obrniti sebi v prid.

Slovenska reprezentanca je pod vodstvom Matjaža Keka vknjižila 17 zmag, kar je le ena manj od rekordnega izkupička Srečka Katanca.

Reprezentanca s 431 točkami na svetovni jakostni lestvici, ki prihaja v goste, pa ni zadovoljna s trenutnim položajem. "Trenutno stanje ni realno, morali bi imeti več točk. To je potrebno dokazati na terenu. Trenutno je pomembno le to, da igramo dobro kot ekipa," je pred časom potarnal Alexandes Iashvili, strelec 14 zadetkov, ki bo skupaj s soigralci to skušal dokazati že v sredo. Moštvo je nazadnje zmagalo doma in sicer oktobra in marca, vsi gostujoči dvoboji pa so se končali v prid njihovim nasprotnikom. Kljub temu se je moštvo po dveh letih vrnilo med 100 najboljših nogometnih ekip na svetu.

Močno zadnjo linijo s Kaladzetom, Khizanishvilijem in Revishvilijem v vratih skupaj z  Kobiashvilijem na sredini, v napadu dopolnjuje njihovo glavno orožje – Dvalishvili in Siradze.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.