Šport > Nogomet
8 ogledov

Kek: "Mladim moramo zaupati"

Kek je bil navdušen tudi nad predstavo mlajših reprezentantov. (Foto: Reuters)
1/37
Reuters
Novi stadion, polne tribune, (vsaj) spodbudna igra, zmaga, dokazovanje novih igralcev. Selektor Matjaž Kek bi težko zahteval več, vendar ve, da je bila tekma le prijateljska. Štejejo kvalifikacije.

Zadovoljni in nasmejani selektor Matjaž Kek se je najprej dotaknil svoje prve enajsterice proti Avstraliji.

Ali smo v Kopru, Ljubljani, Mariboru, Lendavi – meni je povsem vseeno. Pomembno je, da igra slovenska reprezentanca in da zmaguje.
Matjaž kek

Med začetnike tekme je uvrstil tudi Roberta Korena in Aleksandra Radosavljevića, čeprav sta slovenska vezista brez kluba. "Glede tega smo tehtali, trening pa ti da informacijo za določeno rešitev. Z Robertom Korenom je bilo že prej dogovorjeno, da bo igral tekmo 90 minut. Za Aleksandra Radosavljevića je bil to test, da je v tem trenutku sposoben odigrati vso tekmo. Če bi bilo treba, bi tudi Armin Bačinović odigral na visoki ravni. Vrnil se je Dare Vršič … Igralcem je treba zaupati tudi tedaj, ko rečejo, da so trenirali, da so pripravljeni in želijo dati vse na igrišču," je pojasnil selektor in se nato dotaknil še mladih upov. Posebej je ugajala igra debitanta Josipa Iličića.

"Mladim moramo zaupati, ker z rezultati to očitno dokazujejo. Če poskušaš začutiti utrip nogometa v Sloveniji, začutiš, da Josip Iličić ima nekaj … Da mu je prestop v Maribor dal določeno odgovornost. Dali so mu svobodo v igri, kar je prav. Iličić je to sprejel tako, da ves svoj talent nadgrajuje tudi z odgovornostjo," je Kranjčana pohvalil selektor in nadaljeval še mnogo bolj slikovito: "Po domače bi rekel, da ima jajca. Drugo žogo, ki se je dotakne, odigra s peto! Hvala bogu, da je tako. Včasih smo bili sramežljivi, zdaj pa ti mladi fantje letijo in kakovostno odigrajo, ker jim samozavest daje ekipa. To je zame pomembno."

Krst Stožic in zmaga nad Avstralijo sta bila sladka, že čez dobra dva tedna, 3. septembra, pa se bo začela bitka za evropsko prvenstvo 2012. V Maribor prihaja Severna Irska, Kek pa se še kako dobro zaveda resnosti in pomembnosti preizkušnje: "Vemo, kakšne težave smo imeli s Severno Irsko v prejšnjih kvalifikacijah doma v Mariboru. Zelo, zelo pomembno je, da bomo dobro začeli kvalifikacije, ker je to važno za samozavest. Ampak popuščanja ne bo. Kdor se ne bo podredil kolektivu, bo letel iz reprezentance. V skupini startamo iz četrtega bobna, nismo favoriti. Smo pa sposobni vsakega premagati. Če ne bomo pravi, jih bomo dobili po ušesih."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.