Šport > Nogomet
7 ogledov

Kek mora fante miriti

Matjaž Kek bo kot kaže na desno stran obrambne vrste postavil Aleša Mejača. Fotosi
Slovenski nogometni selektor Matjaž Kek je v sredo ostal brez še enega nogometaša. Zaradi poškodbe proti Čehom ne bo mogel računati na Aleksandra Radosavljevića.
 

Preberite še ...

Evropa bo gledala Kirma

Slovenski selektor Matjaž Kek se pred bližajočim srečanjem s Češko zdi sproščen. Njegovi varovanci napeti kot puške čakajo sobotni kvalifikacijski obračun v Mariboru. "Moram jih kar malo miriti," se smeji vodja slovenskega strokovnega štaba.

Dileme je rešil
Čeprav v prvih dneh priprav medijem ni potrdil, da bo v vrata namesto poškodovanega Samirja Handanoviča postavil bratranca Jasmina, je bil tokrat jasen. "Dileme pri vratarjih pravzaprav ni bilo. Tudi ne želim, da bi ju to obremenjevalo. Začel bo Jasmin Handanovič. On je številka ena v soboto proti Čehom," pravi Kek, ki pa ni tako odkrit glede praznega mesta na desnem boku v obrambi, kjer manjkata Branko Ilič in Mišo Brečko . "To imam pri sebi že nekaj časa rešeno. Zadovoljen sem z eno in drugo variatno in tu ne vidim težav." Kandidata za mesto ob desni avt črti sta Aleš Mejač in Matej Mavrič, ki se je reprezentanci pridružil po poškodbi Dominica Maroha. Ta je sodelovanje odpovedal v ponedeljek.

Aleksandar Radosavljević je dobil priložnost na srečanju v Teplicah. © AFP

 
Brez Radosavljevića
Včerajšnji popoldanski trening je terjal novo žrtev. Zaradi poškodbe mišice v soboto zagotovo ne bo igral Aleksandar Radosavljević . Odprta je možnost, da bi selektor namesto njega v izbrano vrsto povabil nadomestnega vezista. "Ta možnost vedno obstaja," pravi Kek. Pa jo bo izkoristil? "Za zdaj še ne, ker nas je 22. Če odštejem tri kaznovane, imam 18 igralcev. Preliminarna vabila smo poslali še nekaterim. Vedno lahko reagiramo. Je pa nekaj zelo zanimivih tudi v mladi reprezentanci." Ker selektor ugibanje rade volje prepušča novinarjem, lahko rečemo, da so glavni kandidati Darijan Matič , Goran Šukalo in Armin Bačinovič .

 
 

Se pa komaj zdaj vidi, kako neumen je bil kak karton na uvodnih srečanjih.

Kek o odsotnih

 
Jutri v Maribor prihajajo tudi Čehi. Kek je njihovo igro razčlenil do obisti. Vendar skrb o Čehih prepušča ... Čehom. "Čehe smo pregledali naprej in nazaj. Jaz se bom poskušal pripraviti na njihov način igranja, ki je v gosteh relativno prepoznaven. Imamo pa toliko težav, da o Čehih razmišljam le kot o našem nasprotniku. Sicer pa se povsem osredotočam na svojo ekipo," zagotavlja Kek, ki mu številni zapleti s sestavo ekipe niso prišli do živega. Pa se je v trenerski karieri že spopadal s tako številčnimi odsotnostmi?  "Se je že dogajalo, čeprav je to zdaj izjemno. Ne moreš pa nič pomagati, tako je v športu. Se pa komaj zdaj vidi, kako neumen je bil kak karton na uvodnih srečanjih. S tem zdaj živim. S položajem sem se povsem sprijaznil." Selektor pa je dodal, da mu je najbolj žal Samirja Handanoviča. "Z mano je bil od prve minute." Vodenja izbrane vrste seveda.

Kek ne razmišlja o številu točk, ki bi ga zadovoljilo na naslednjih dveh srečanjih. "Mrtve bomo šteli po koncu bitke. Moramo ostati konkurenčni. Kakšen trener pa bi bil, če ne bi verjel v to ekipo? Verjamem v sposobnosti teh igralcev, ki so že dokazali, da so v tej skupini sposobni premagati vsakega nasprotnika," je pogovor zaključil selektor.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.