Šport > Nogomet
22 ogledov

Kek: "Možne so tudi spremembe"

Kek bo z reprezentanti prvi trening opravil v ponedeljek dopoldne. (Foto: Saša D Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca se je zbrala na Ptuju, kjer se bodo varovanci selektorja Matjaža Keka pripravljali na kvalifikacijski tekmi s Ferskimi otoki in Estonijo. Kek ima sladke skrbi.

Prav primer iz zadnjega zbora, ko sem v reprezentanco vpoklical Iličića in Bačinovića, kaže, da smo dobili dva igralca, ki pomenita pravo osvežitev. Enako velja za vse ostale.
Matjaž Kek
Za tekmi s Ferskimi otoki in Estonijo ste vpoklicali tudi novince Harisa Vučkića, Matijo Škarabota in Jana Koprivca.  Se slednji lahko nadejajo priložnosti?
Če sem jih poklical, sem jih z določenim namenom. Kar zadeva Vučkića, je odločitev Nogometne zveze Slovenije, da igra tako za U-19 kot za U21. Želim ga videti ta teden. Pri vsaki akciji želim priključiti kakšnega mladega nogometaša. Pomembneje kot minutaža je, da mladi spoznavajo način razmišljanja, dela in življenja reprezentance. Pričakujem, da bodo dvignili kakovost. To so pomembni igralci za slovenski prostor, zato jih ne smemo izgubiti. Prav primer iz zadnjega zbora, ko sem v reprezentanco vpoklical Iličića in Bačinovića, kaže, da smo dobili dva igralca, ki pomenita pravo osvežitev. Enako velja za vse ostale.

Imate glede na odlične predstave nogometašev zadnji vikend sladke skrbi ali težko delo, ko boste določali prvo enajsterico?
Sladke skrbi. Goli in večja minutaža lahko vplivata na večjo samozavest, tudi manjša minutaža v klubu pa je lahko dodaten motiv, da se nogometaši izkažejo v reprezentanci. Življenje je večno dokazovanje. Sam poskušam vse skupaj izkoristiti v pozitivno smer.

Si potem lahko obetamo kakšne spremembe v prvi enajsterici?
Vseh fantov še nisem videl. Ko bom videl, v kakšnem stanju so, se bom dokončno odločil. So določena razmišljanja. Skozi treninge bom iskal informacije. Pred nami sta namreč dve tekmi, v katerih bomo favoriti, a bosta zato tudi težki. Potrebna bo popolna zbranost in pazljivost. V tekmo moramo iti tako kot v Beogradu proti Srbiji.

Josip Ili%C4%8Di%C4%87 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Cilj je, da na vsaki tekmi zmagamo. Če smo želeli zmagati v Beogradu, potem je naš cilj tudi na naslednjih dveh tekmah enak.
Matjaž Kek
Bo neuspeh, če ne osvojite šest točk?
Cilj je, da na vsaki tekmi zmagamo. Če smo želeli zmagati v Beogradu, potem je naš cilj tudi na naslednjih dveh tekmah enak. Tekma proti Severni Irski je pokazala, da če nismo stoodstono pri stvari, potem v športu hitro sledi kazen. Popolnoma zaupam fantom in vem, da bodo na obeh tekmah svoje delo opravili profesionalno in brez podcenjevanja. Najprej pričakujem polne Stožice in še dodatno spodbudo. Tudi Ferce je treba spoštovati.

Si je Iličić z zadnjimi predstavami in zadetki v dresu Palerma prislužil mesto v prvi enajsterici?
Pustimo Iličića pri miru. Pri svojih 23 letih se je tako kot Bačinović dobro vključil v ekipo Palerma. Mi bomo čez teden videli, katera ekipa bo Slovenijo proti Ferskim otokom pripeljala do skupnega cilja. To pa je zmaga in tri točke. Ne želim izpostavljati nobenega igralca, saj je to nespoštljivo do drugih nogometašev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.