Šport > Nogomet
3 ogledov

Kek na slovensko pivo v London

Matjaž Kek in Ivan Simič bosta v Londonu promovirala Slovenijo. (Foto: Žurnal24) Gregor Katič
Pod geslom "Slovenia ... bet you'll love it" bo danes Slovenska turistična organizacija v Londonu predstavila promocijsko akcijo za spodbujanje turizma v Sloveniji.

Prireditve v pubu The Colonies se bosta udeležila tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Ivan Simič in selektor reprezentance Matjaž Kek. Predstavniki Slovenske turistične organizacije (STO) so že pred časom dejali, da želijo ob uvrstitvi slovenskih nogometašev na svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki (JAR) izpeljati nekatere posebne akcije, s katerimi želijo obrniti negativen trend obiska turistov v Sloveniji zadnje leto. STO se namerava osredotočiti predvsem na turiste iz Velike Britanije in Nemčije, ki so z 11 oziroma šestimi odstotki tujih nočitev med pomembnejšimi trgi za slovenski turizem.

Današnjo akcijo z geslom Slovenija ... stavimo, da vam bo všeč bosta ob direktorju STO Dimitriju Picigi v londonskem pubu The Colonies na ulici Wilfreid, ki bo v nadaljevanju služil tudi kot tako imenovana slovenska hiša s promocijskimi gradivi, predstavila tudi predsednik NZS Ivan Simič in selektor reprezentance Matjaž Kek. Direktor STO Piciga si od omenjene akcije obeta predvsem večji obisk britanskih turistov, ki so znani tudi kot nogometni in stavniški narod. "Glede na to, da bomo v predtekmovalni skupini igrali prav proti Angliji, mislimo, da bodo Angleži stavili tudi na slovenske tekme in hkrati na Slovenijo kot turistično destinacijo," je dejal prvi mož slovenskega turizma Piciga.

"Zadeva je preprosta. Vsem, ki bodo med 10. marcem in 10. junijem pri enem od sedmih pogodbenih partnerjev vplačali počitnice v Sloveniji, bomo vrnili določen del kupnine, glede na to, kako daleč se bo Slovenija na prvenstvu v JAR prebila. Če se bo Slovenija uvrstila v osmino finala svetovnega prvenstva, bomo turistom povrnili 25 odstotkov cene vplačanega aranžmaja za počitnice v Sloveniji. Če se bo uvrstila v polfinale, bomo vrnili polovico, in če bo Slovenija zmagala v finalu, bomo v celoti vrnili vsoto, kolikor je znašal paket za počitnice v Sloveniji. Brez skrbi, ta potovanja smo zavarovali pri zavarovalnici Lloyd, morebitna izplačila ne bodo šla v breme slovenskih davkoplačevalcev," je dejal Piciga.

"Veseli me, da sta se za podporo naši akciji pridružila tudi selektor Kek in predsednik Simič, ki sta našla čas v izjemno natrpanem urniku, da sta podprla naš projekt in se pridružila odprtju tega našega puba I feel Slovenia v centru Londona. Do prvenstva bo šlo v njem predvsem za promocijo Slovenije in njenega turizma, med drugim bomo točili tudi slovensko pivo. Objekt bo namenjen tudi predstavitvam, bo nekakšen slovenski pub, slovenska hiša, ki se bo ob začetku prvenstva meseca junija spremenil v navijaški pub," je še povedal Piciga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.