Šport > Nogomet
53 ogledov

Kek: Naj odloča Ljudski vrt

matjaž kek EPA
Z odlični nastopi v dresu Rijeke sta si mesto med izbranci Srečka Katanca za tekmi dodatnih kvalifikacij proti Ukrajini izborila tudi Roman Bezjak in Miral Samardžić, kar s ponosom navdaja njunega klubskega stratega Matjaža Keka.

"O vpoklicu Romana so pač odločali drugi (smeh), sam pa menim, da igra Miral trenutno svoj najbolj zrel nogomet v karieri. Takšen je tudi na treningih, pa tudi izven igrišča in zaradi tega bi znal biti pomemben faktor v izbrani vrsti. Iz vsega srca želim vsem članom reprezentance kot tudi nogometne zveze ter seveda navijačem, da bi Sloveniji uspelo. Vsi skupaj moramo za naše nogometaše navijati z vsem srcem," je trenutno formo svojih klubskih varovancev pokomentiral Matjaž Kek, ki se z veseljem spominja dodatnih kvalifikacij zs svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki, ko je padla velika Rusija.

"V nogometu vedno obstajajo tako lepi kot malce bolj grenki spomini. Sam se vedno osredotočam na lepe stvari in takšen je tudi moj način življenja. Sem del slovenske nogometne zgodbe in zelo sem ponosen, da sem bil udeležen pri enem izmed največjih uspehov slovenskega nogometa. Vodil sem nekatere fante, ki še vedno nastopajo v izbrani vrsti in imajo lepo priložnost, da se od slovenskega dresa poslovijo na tako velikem tekmnovanju."

Kek verjame, da bi Sloveniji lahko uspelo tudi tokrat: "Na takšnih tekmah se nekako začne vse skupaj od ničle. Pretekli dosežki v kvalifikacijah so pozabljeni in ne igrajo nobene vloge. Selektor Srečko Katanec je odlično reagiral na celotno dogajanje okrog teh dveh tekem. Na nek način je dobro, da je Ukrajina v vlogi favorita, saj je Slovenija znana, da je ravno favoritom večkrat prekrižala načrte. Razmišljati je potrebno o naši kakovosti, ki jo vsekakor premoremo v ogromnih količinah."

"Predvsem se nadejam, da bi odločitev o potniku na evropsko prvenstvo padla v Ljudskem vrtu, ki premore izjemno energijo in peklensko vzdušje. Pomembno je, da celotna država stopi skupaj. Vedno, ko je bila okrog reprezentance pozitivna klima, so bili tudi uspehi. V takšnem okolju lahko fantje iz sebe izvlečejo še dodatno energijo. Prevečkrat pozabljamo, da smo v teh kvalifikacijah najboljše igrali ravno proti Angliji in Švici. Iz tega moramo črpati samozavest," je za Primorske novice dejal nekdanji slovenski selektor.

Optimistično razpoložen je v reprezentančni tabor prispel tudi Roman Bezjak, ki je v zadnjih tednih v odlični strelski formi: "Vpoklic v reprezentanco je nagrada za moje igre in ves trud, ki sem ga vložil. V čast mi je, da sem član izbrane vrste na dveh tako pomembnih tekmah. Seveda mi je žal, da se je Robert Berić poškodoval. Sem optimist in glede na to, kaj smo pokazali proti Angliji in Švici, se lahko nadejamo uspehu."

"Predvsem je pomembno, da v Ukrajini zabeležimo pozitiven rezultat, saj nam bi to olajšalo delo na povratni tekmi," je zaključil Bezjak.

Komentarjev 1
  • Ludvik Miholic 20:32 14.november 2015.

    seveda bomo zmagali v Mariboru ce bodo v prvi enajstorici muslimanski begunci premisli si dobro kek