Šport > Nogomet
16 ogledov

Kek namesto Šukala vpoklical Žinka

Matjaž Kek ostaja na selektorskem stolčku. Žurnal24 main
Slovensko nogometno reprezentanco v prvi polovici septembra čakata novi dve tekmi v kvalifikacijah za nastop na EP - 8. septembra v gosteh proti Luksemburgu, 12. septembra pa v Celje prihaja Belorusija. Namesto Šukala bo priložnost dobil Žinko.

Potem ko je slovenska nogometna reprezentanca pred petimi dnevi v Podgorici na prijateljski tekmi proti Črni gori pokazala eno izmed boljših iger pod vodstvom selektorja Matjaža Keka, so obeti pred kvalifikacijskima tekmama za nastop na evropskem prvenstvu proti Luksemburgu v gosteh (8. septembra ob 17.00) in Belorusiji v Celju (12. septembra ob 20.00) le nekoliko boljši kot pred minulimi obračuni. Kek ima sicer nekaj težav pri sestavi zadnje vrste, namesto Gorana Šukala pa bo dobil priložnost Luka Žinko. "Za Žinka sem se odločil predvsem zato, ker sta Šukalo in Žlogar podobna igralca in ne moreta igrati skupaj. K odločitvi je svoje prispeval tudi ogled tekme Koblenza, kjer Šukalo igra. Vrata reprezentance mu niso zaprta, toda sam si mora z dobrimi igrati spet prislužiti mesto v njej," je odločitev o vpoklicu Žinka pojasnil Kek, ki na obeh tekmah računa na zmagi.

Vsakdo je nadomestljiv
Zaradi kartonov bo spet osiromašena zadnja linija, saj ne smejo igrati Bojan Jokič, Matej Mavrič, Branko Ilič in Boštjan Cesar. "Ni takšnih igralcev, da jih ne bi mogli nadomestiti. Kartoni so pač sestavni del nogometa. Na treningih bomo videli, kako bomo igrali, lahko pride tudi do spremembe sistema igre. Nekaj rešitev sem videl že proti Črni gori," je dodal Kek, ki ima za morebitne poškodovane igralce že pripravljenih šest menjav, med njimi dva zvezna igralca, štoperja in napadalca.


Stevanovič postaja naš ključni igralec na sredini igrišča. © žurnal24

 
Stevanovič in Vršič za prihodnost
Sicer pa bo ogrodje reprezentance podobno kot v Podgorici, nekaj negotovosti je le okrog nastopov poškodovanih Roberta Korena in Andreja Komca , ki je sicer že bil v postavi Djurgardna na zadnji tekmi. "Priložnost v sredini bodo dobili igralci, ki so se izkazali v Črni gori, tukaj pa je še Koren, ki bo, če bo nared za nastop, pomenil še dodatno vrednost," je poudaril slovenski selektor. Slednjega je v Črni gori navdušila predvsem naveza Dalibor Stevanovič  – Dare Vršič , ki bo na sredini igrišča verjetno igrala tudi v prihodnjih obračunih.

Handanovič spet na klopi
Zbor reprezentance bo v nedeljo, 2. septembra, na Brdu pri Kranju, šest igralcev pa bo zaradi klubskih obveznosti zamudilo: Mišo Brečko , Aleš Kokot , Žlogar, Fabijan Cipot , Komac in Samir Handanovič . Nekaj skrbi je Keku posredno povzročil še prvi slovenski vratar, saj ni dobil priložnosti na prvenstveni tekmi Udineseja proti Interju. "Za vratarja je pomembno, da brani, in upam, da bo Samir čim prej začel nastopati tudi za Udinese," je še povedal Kek, ki meni, da je bil Handanovič na prejšnji reprezentančni "akciji" nekoliko manj zanesljiv kot sicer, ko je prihajal iz Riminija.

Slovenija je po sedmih tekmah kvalifikacij s štirimi točkami na predzadnjem mestu skupine G. V vodstvu je Romunija, Belorusija je peta, na zadnjem sedmem mestu pa Luksemburg.

Seznam igralcev za tekmi z Luksemburgom in Belorusijo:

vratarja : Samir Handanovič (Udinese), Jasmin Handanovič (Mantova)
obrambni igralci : Mišo Brečko (Hamburger SV), Fabijan Cipot (Luzern), Luka Elsner (Domžale), Branko Ilič (Real Betis), Bojan Jokič (Sochaux), Aleš Kokot (Wehen), Igor Lazič (Interblock), Mitja Moerec (Maccabi Herzliya)
zvezni igralci : Andraž Kirm (Domžale), Robert Koren (WBA), Andrej Komac (Djurgarden), Rene Mihelič (Maribor), Dalibor Stevanovič (Real Sociedad), Dare Vršič (Politehnica), Luka Žinko (Domžale), Anton Žlogar (Anorthosis)
napadalci : Valter Birsa (Sochaux), Klemen Lavrič (Duisburg), Zlatan Ljubijankič (Domžale), Milivoje Novakovič (Köln)

Spletne strani nogometnih zvez
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.