Šport > Nogomet
23 ogledov

Kek: "Naš doping je samozavest"

Samozavest je poživilo, ki ga ne premore noben napitek, pravi Kek. (Foto: Gregor Žurnal24 main
Selektor Matjaž Kek je pohvalil reprezentančno zdravstveno službo. Udeležil se bo Mednarodnih dni medicine in športa Slovenije, za izvedbo katerih je najbolj zaslužen Janez Kocijančič.

Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek dober mesec pred začetkom svetovnega prvenstva deluje mirno. "Največji doping pri nas so samozavest, hrabrost, odločnost in velika motivacija za uspeh. To je poživilo, ki ga ne premore noben čudežni napitek, seveda pa ima tudi naša ekipa zagotovljene preparate, ki so v obsegu dovoljenih sredstev," je povedal Kek.

Največji doping pri nas so samozavest, hrabrost, odločnost in velika motivacija za uspeh. To je poživilo, ki ga ne premore noben čudežni napitek.
Matjaž Kek
"Vse je v glavi"
Mariborčan je izjavo podal v sklopu tiskovne konference pred Mednarodnimi dnevi medicine in športa Slovenije, ki bodo 14. in 15. maja v mariborskem hotelu Habakuk. Prvi mož izbrane vrste je dejal, da slovenska reprezentanca, razen višinskih priprav v Kronplatzu in Brunicu, ne bo uporabljala posebnih metod. "Nekateri se pripravljajo s kisikovimi komorami, maskami in posebnimi posteljami, jaz pa pravim, da je odločilno tisto, kar imaš v glavi," je bil odločen selektor.

Vrhunski zdravstveni pogoji
Kek je pohvalil Nogometno zvezo Slovenije, ki naj bi reprezentanci zagotovila optimalne pogoje, in zdravstveno službo. "Trajanje rehabilitacije igralcev v moštvu je bilo pod mojim vodstvom vedno najkrajše. Seveda so temu sledili tudi odlični rezultati," je razložil Kek.

Kongresa se bo udeležil
Čeprav bo ravno tedaj v zaključni fazi priprav za nastop na črni celini, se bo slovenski selektor kongresa vseeno udeležil. "Že od začetka sem zraven, ko je prireditev povezovala le zdravstvo in nogomet. O uspešnosti teh dni govori povečanje obsega predavateljev in širša tematika. To so zadeve, za katere ti nikoli ne sme zmanjkati časa. Preventivno zdravstvo je po mojem mnenju temelj vrhunskega športa," je zatrdil vodja strokovnega štaba izbrane vrste.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Miniintervju: Janez Kocijančič

Ste eden od najbolj zaslužnih, da bodo sredi meseca k nam prišli dnevi medicine in športa. Je namen kongresa delati neke revolucionarne spremembe ali želite na tem področju narediti zgolj lepotne popravke?
Pri odnosu medicine in športa je potrebna sistematičnost. Graditi je treba športno doktrino, poglabljati znanja o tem, kako zdraviti športne poškodbe, zlasti pa želimo poglobiti spoznanja na temo, kaj je treba storiti, da poškodb sploh ne bi bilo.

Torej je namen poglabljanje znanja?
Tako je. Poleg profesionalnih športnikov si tudi rekreativce želimo ozavestiti o tem, kako ukrepati, da preprostih poškodb ne spremeniš v kronične.

V hotelu Habakuk bo veliko funkcionarjev in zdravnikov. Kaj pa športniki?
Vse športnike ob tej priložnosti vljudno vabim na prireditev, se pa zavedam, da je maja težko pričakovati množičen obisk. Zimska sezona se končuje, letna pa začenja in zato so vsi v ciklusu priprave, torej odsotni. Zagotovljen je obisk komisije športnikov, ki je v olimpijskem komiteju, vodi jo veslač Iztok Čop. Največ ljudi pričakujem iz nogometne sfere, ki bo zaradi bližajočega se SP v ospredju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.