Šport > Nogomet
36 ogledov

Kek ne bo trener Hajduka

Keka naj bi si na klopi Hajduka želeli vodilni možje splitskega kluba. (Foto: Ni Žurnal24 main
Stanko Poklepović po porazu v pokalu proti Istri ni več trener Hajduka. Uprava si na klopi želi Matjaža Keka, ki nam je po telefonu dejal, da ta možnost ne pride v poštev.
Za komentar smo povprašali tudi Nogometno zvezo Slovenije, kjer nam je tiskovni predstavnik Matjaž Krajnik dejal, da gre pisanje hrvaških medijev pripisati popularnosti Matjaža Keka, da pa iz splitskega kluba z njimi ni v stik stopil nihče.

Poklicali smo Matjaža Keka, ki je ovrgel možnosti, da bi sedel na dveh stolčkih: "Nihče z menoj ni kontaktiral. Z NZS imam veljavno pogodbo. Z moje strani bi bilo skrajno neprofesionalno, če bi razmišljal o čemerkoli drugem kot o pripravi na tekmo proti Gruziji. Bilo bi neprofesionalno do igralcev in navijačev. To ni moj način. V nobenem kontekstu ni možnosti, da bi vodil tako klub kot reprezentanco, tega ne dopušča niti nogometna zveza. Tudi sam menim, da je delo selektorja  preveč odgovorno in resno in zahteva polnega človeka. Zelo bom vesel, če bom pogodbo oddelal do konca in dobro vodil ekipo. Nisem človek, ki bi mu godilo pojavljanje v medijskih ugibanjih. Res je, da je Hajduk velik klub s fantastičnimi navijači. Mogoče kdaj kasneje."

V Hajduku bi Keka
Hrvaški mediji so se razpisali o tem, da naj bi bil med najresnejšimi kandidati za novega trenerja Hajduka slovenski nogometni selektor Matjaž Kek.

Prav Keku pripisujejo največ možnosti za trenerja, močno pa naj bi si ga želeli tudi člani nadzornega odbora Hajduka, ki letos nastopa v Evropski ligi. Keku index.hr in drugi mediji pripisujejo največ zaslug za odlične rezultate Slovenije v zadnjih treh letih. Prepričani so, da bi prerodil zaspano ekipo Hajduka, ki ima še naprej cilj osvojiti hrvaško prvenstvo, trenutno pa v prvenstvu na drugem mestu za Dinamom zaostajajo za štiri točke.

Kek je velik navijač Hajduka, za "Bijele" pa navija že od mladosti in je za njih stiskal pesti že na Starem Placu, kar je večkrat izjavil v svojih javnih nastopih, navajajo mediji, ki poleg Keka med ožje kandidate uvrščajo še domači trojec Vulić-Karačić-Mršić. 

Na spletni strani Jutarnjega lista v anketi, v kateri bralce sprašujejo, koga si želijo videti na klopi Hajduka, po skoraj 1000 oddanih glasovih vodi aktualni trener Stanko Poklepović (28 odstotkov), Kek je prejel 13 odstotkov glasov, zanimivo z odstotkom manj mu sledi Srečko Katanec.
Nikica Vukašin, tiskovni predstavnik splitskega Hajduka, ni bil preveč zgovoren, a je zanikal, da bi z Matjažem Kekom stopili v stik: "To so novinarska ugibanja. Poklepović je še vedno trener. Danes imamo sestanek, na katerem se bo odločalo o njegovi usodi. Če ga razrešimo, bodo najbrž na mizi tudi novi kandidati. O njih bom lahko govoril šele po sestanku. Kolikor je meni znano, pa še z nobenim od morebitnih kandidatov nismo bili v stikih."

Vukašina smo povprašali še za mnenje o Matjažu Keku: "O njem le najboljše, tako o igralcu kot trenerju. Je selektor z uspehi in zagotovo si ga po vseh rezultatih želijo mnogi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.