Šport > Nogomet
14 ogledov

Kek: "Nov popravni izpit"

Slovenci bodo v Belfastu iskali maščevanje za poraz proti Severni Irski v Ljudsk Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v Belfastu proti Severni Irski igrala šesto kvalifikacijsko tekmo za Euro 2012. Kek pred torkovo tekmo ne objokuje poraza proti Italiji.
"Pred nami je nov popravni izpit, toda sem optimist, konec koncev smo profesionalci."
Matjaž Kek

Po petkovem porazu proti Italiji si izbranci Matjaža Keka močno želijo zmago, posebej zaradi tega, ker so jim severnoirski nogometaši na začetku kvalifikacij iz Ljudskega vrta odnesli vse tri točke po zmagi z 1:0.

"To bo tekma v nekem novem položaju, tudi Severni Irci so izgubili proti Srbiji, toda že njihov karakter in vse skupaj narekuje izhodišča pred tekmo. Vemo, kaj nas čaka, tudi pred dvema letoma smo tukaj igrali, tako da ... Mi moramo biti boljši, agresivnejši, z več samozavesti, odločnosti, predvsem v igri naprej, saj seveda iščemo zadetek," je na letališču v Belfastu, imenovanem po legendarnem nogometašu Georgeu Bestu, uvodoma povedal Kek.

Ta je, čeprav da na tekmi z Italijo ni šlo vse po načrtih, pred torkovim pomembnim obračunom optimist. "Pred nami je nov popravni izpit, toda sem optimist, konec koncev smo profesionalci. En poraz ne more zrušiti vsega, kar smo naredili. Zakaj bi? Tisti, ki pač to hočejo, naj živijo v tem prepričanju. Jaz popolnoma zaupam fantom, saj so na igrišču že vse dokazali. Je pa to nov izziv in vložek je pred to tekmo velik," priznava Kek.

Birsa Aquilani | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Po petkovem večeru v Stožicah se ves čas govori o nujnosti zmage v Belfastu, saj bi v tem primeru Slovenci ohranili vse možnosti za uspešen konec kvalifikacij. V nasprotnem primeru bi bila pot do srečnega konca težja. "Nujno je samo umreti. To so le besede, ki se običajno uporabljajo, ampak če hočeš ostati v igri, moraš zbirati točke. Mi smo že dve tekmi doma izgubili, sicer nekaj nadoknadili v Srbiji in Estoniji, ampak jasno je, da bi jutri zmaga prišla kot pravi obliž na kar globoko rano. Ampak še enkrat poudarjam, dela se preveč drame iz tega poraza proti Italiji, tekmici, ki ima nek ugled. Mi pa nismo bili pravi, to je videl vsak, ki se vsaj nekoliko spozna. Ali so bile za to krive menjave ali napačna taktika ali slabo izvajanje nalog, je povsem vseeno," pravi Kek in dodaja, da ga težave Severnih Ircev s poškodbami (manjkali bodo vsaj trije nogometaši) ne zanimajo, saj meni, da bodo na koncu nastopili vsi.


Cesar kaznovan, Brečko bo "fit", Dedić še visi

Slovenski selektor je še dejal, da se morajo njegovi varovanci osredotočiti predvsem nase in na svoje težave ter odigrati tako, kot se od njih pričakuje, ter biti konkretnejši tako v napadu kot obrambi. Ima pa Kek manj težav z zdravstvenim biltenom kot njegov severnoirski kolega Nigel Worthington. "Zdravstveno stanje je dobro, Zlatko Dedić včeraj ni treniral, danes bomo pa videli, če bo sposoben. Drugače pa vsi, ki so zraven, konkurirajo za jutrišnji boj," je razkril Kek.

Zagotovo bo v ekipi ena sprememba, saj zaradi kartonov ne sme igrati srednji branilec Boštjan Cesar. "Drugače pa so odprte neke možnosti, o postavitvi in kadru se bom tako kot po navadi odločal pred tekmo. Neka razmišljanja so, neke stvari se postavljajo in lahko bi se izkazale kot dobre rešitve. Včeraj so na treningu že dobro delovale," o "novostih" v ekipi ostaja skrivnosten Kek.

Skoraj zagotovo bo na svojem standardnem položaju desnega bočnega branilca tudi Mišo Brečko, ki je zaradi udarca v hrbet predčasno končal tekmo z Italijo. Igralec Kölna razumljivo meni, da bo jutri za tri točke ključna dobra igra njega in soigralcev: "Moramo pač pokazati tako igro, kot smo jo sposobni. To bo čisto drugačna tekma kot proti Italiji. Čaka nas tipična irska igra, otoški nogomet, veliko dolgih žog, veliko dvobojev in treba se je pripraviti na to."

Za torek je v Belfastu napovedan dež. Ali bo to kaj vplivalo na slovensko vrsto? "Dež je pač spremljevalec otoških dogajanj in treba se je čim prej prilagoditi. Tukaj ne gre iskati nekih novih težav. Za obe ekipi bodo razmere enake," je na koncu še poudaril Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.