Šport > Nogomet
348 ogledov

Črne napovedi so se uresničile: Kek brez ključnega igralca

matjaž kek Profimedia
Slovenski nogometni selektor Matjaž Kek na prihajajočih kvalifikacijskih tekmah za Euro 2024 ne bo mogel računati na Jana Oblaka.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na prihodnjih dveh kvalifikacijskih tekmah za nastop na evropskem prvenstvu 2024 proti Finski in Danski.

Na seznamu so tudi vratar Aljaž Ivačič, branilec Erik Janža in napadalec Jan Mlakar.

Jan Oblak Kvalifikacije EP Šport Hud udarec za izbrano vrsto, Slovenija brez Oblaka

Jan Oblak | Avtor: Profimedia Profimedia
Slovenci so se že danes zbrali na Brdu pri Kranju, med temi pričakovano ni vratarja Jana Oblaka zaradi poškodbe, tako da bo Kek na tekmah izbiral med Vidom Belcem, Matevžem Vidovškom in Ivačičem. Ni niti Andresa Vombergarja, namesto njega je vpoklic dobil Mlakar.

Danska je trenutno 19. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, Finska 56., Slovenija pa 59. Slednja se z Dansko ni merila od leta 2008, ko je na prijateljski tekmi izgubila z 1:2, pred tem pa je izgubila tudi preostale tri dvoboje - brez doseženega gola. S Finci pa so se Slovenci merili dvakrat, in sicer 2013 na prijateljski tekmi (0:2) in 1999 prav tako na prijateljskem obračunu (1:1).

"Izziv je ogromen. Čakata nas ekipi, najvišje rangirani v skupini in po logiki tako tudi favoritinji. Ampak igra se za to, da se to ruši. Na seznamu ni Oblaka, ki mu želim čim prejšnje okrevanje. Tako bomo brez pomembnega člana ekipe, vendar imajo vsi poklicani popolno zaupanje. Prepričan sem, da bo vsak od nas dal vse, kar je v tem trenutku sposoben, in verjamem, da bo to dovolj za nove pozitivne rezultate."

Matjaž Kek

Tekma s Finsko bo 16. junija ob 18. uri v Helsinkih, z Dansko pa 19. junija ob 20.45 v Stožicah. Po dveh krogih v skupini H vodi prav slovenska vrsta, ki ima šest točk po zmagah proti Kazahstanu in San Marinu, po tri točke imajo Danska, Severna Irska, Kazahstan in Finska, San Marino pa je še brez točk.

* Seznam za Finsko in Dansko:
- vratarji: Vid Belec (Apoel), Matevž Vidovšek (Olimpija), Aljaž Ivačič (Portland Timbers);
- branilci: Petar Stojanović (Empoli), Jaka Bijol (Udinese), Jure Balkovec (Alanyaspor), Miha Blažič (Angers), Žan Karničnik (Celje), David Brekalo (Viking), Vanja Drkušić (Soči), Erik Janža (Gornik);
- vezisti: Jasmin Kurtić (Paok), Benjamin Verbič (Panathinaikos), Miha Zajc (Fenerbahce), Domen Črnigoj (Salernitana), Sandi Lovrić (Udinese), Adam Gnezda Čerin (Panathinaikos), Jon Gorenc Stanković (Sturm), Tomi Horvat (Sturm), Timi Max Elšnik (Olimpija);
- napadalci: Andraž Šporar (Panathinaikos), Benjamin Šeško (Salzburg), Luka Zahović (Pogon), Žan Celar (Lugano), Jan Mlakar (Hajduk), Žan Vipotnik (Maribor).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 21:10 07.junij 2023.

    Jan Oblak je poškodovan in NZS ima priložnost, da se oddolži Samirju Handanoviću, ter mu omogoči, da se dostojno poslovi še od reprezentance. Njegov dolgoletni klub Inter mu je na zadnji tekmi to možnost dal in Sarma je dokazal, da ...prikaži več je še vedno vrhunski vratar. Menim, da je moralna dolžnost NZS, da se Sarmi oddolži na podoben način, saj je dejstvo, da če v njegovem času Slovenija ne bi dobila še enega vrhunskega golmana, ki je takrat nekako izsilil reprezentančno št.1, bi danes še vedno bil Sarma

  • Ender3 16:57 07.junij 2023.

    Oblak ključni igralec? Smo mislili, da ima Kek igro kolektiva..Blišč in beda Keka in njegovih kekcev..