Šport > Nogomet
17 ogledov

Kek poklical tudi Vučkića in Koprivca

Vučkić je tekmo proti Arsenalu začel in dobro izkoristil svojo priložnost. (Foto Žurnal24 main
Pred tekmama s Ferskimi otoki v kvalifikacijah za Euro 2012 je Matjaž Kek v izbrano vrsto poklical tudi tri novince - Harisa Vučkića, Matijo Škarabota in Jana Koprivca.

Pred slovensko člansko reprezentanco sta novi tekmi kvalifikacij za Euro 2012, ki bo na Poljskem in v Ukrajini. Tokrat varovance selektorja Matjaža Keka čakata reprezentanci Ferskih otokov in Estonije, selektor pa je objavil seznam igralcev, ki se bodo v nedeljo zvečer zbrali na Ptuju.

Matjaž Kek je v kader za obe tekmi tokrat vpoklical triindvajset igralcev, ekipi pa priključil tri novince: "Vabila za tekmi s Ferci in Estonci je dobilo triindvajset igralcev, ki se bodo zbrali v nedeljo na Ptuju. Novinci so trije, vratar Jan Koprivec, branilec Matija Škarabot in vezist Haris Vučkić. Po poškodbi se v kader vrača Nejc Pečnik."

Clint Dempsey Nejc Pe%C4%8Dnik Pecnik Bostjan Cesar Bo%C5%A1tjan udarec | Avtor: EPA EPA

Slovenija je kvalifikacije začela z nesrečnim porazom proti Severni Irski in remijem v Beogradu, potem ko so bili Slovenci obakrat boljši nasprotnik. Tokrat bodo cilji enaki kot pred vsakim zborom. "Po dobri igri v Beogradu je naš cilj v teh dveh tekmah osvojiti šest točk. To bi nam zagotovilo boljše izhodišče pred odločilnimi tekmami prihodnje leto," je cilje pred zborom pokomentiral selektor.

Slovenija bo sicer do srede trenirala na Kidričevem, medtem ko bodo zadnji trening fantje opravili v Stožicah. "Že po tekmi z Avstralijo, ko smo odprli Stožice, sem povedal, da je Slovenija poleg Maribora dobila še en dom, kjer lahko računa na izvrstno podporo navijačev. Zato sem prepričan, da lahko tudi tokrat, kljub manj zanimivemu nasprotniku, pričakujemo pravo podporo s tribun. Navsezadnje si to ta reprezentanca več kot zasluži," je zaključil Matjaž Kek.

Seznam reprezentance za tekmi s Ferskimi otoki in Estonijo:

Vratarji
Samir Handanović (Udinese, ITA), Jasmin Handanović (Mantova, ITA), Jan Koprivec (Udinese, ITA)

Branilci

Mišo Brečko (FC Köln, NEM), Marko Šuler (Gent, BEL), Matej Mavrič Rožič (KSV Superfund, AVT), Boštjan Cesar (Chievo, ITA), Bojan Jokić (Chievo, ITA), Branko Ilić (Lokomotiva Moskva, RUS), Matija Škarabot (Gent, BEL)

Vezisti
Armin Bačinović (Palermo, ITA), Josip Iličić (Palermo, ITA), Andraž Kirm (Wisla Krakow, POL), Aleksander Radosavljević (ADO Den Haag, NIZ), Robert Koren (Hull City, ANG), Haris Vučkić (Newcastle, ANG), Valter Birsa (Auxerre, FRA), Dalibor Stevanović (Vitesse, NIZ)

Napadalci
Nejc Pečnik (Nacional, POR), Tim Matavž (FC Groningen, NIZ), Zlatan Ljubijankić (Gent, BEL), Milivoje Novaković (FC Köln, NEM), Zlatko Dedić (Bochum, NEM)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.