Šport > Nogomet
16 ogledov

Kek: Postava je znana

Matjaž Kek Žurnal24 main
Zadnja novinarska konferenca selektorja nogometne reprezentance Matjaža Keka pred sredino kvalifikacijsko tekmo z Bolgarijo je minila brez pretresov. Igralci so zdravi in pripravljeni na boj.

Čeprav se je torkov trening, ki je bil predviden za Ljubljano ali Šenčur, na koncu zgodil v Kopru, je selektor Matjaž Kek vseeno prihitel v prestolnico. Tam se je še zadnjič pred sredino tekmo z Bolgarijo srečal s predstavniki sedme sile. "Zadnji trening je minil brez težav. Vsi igralci so zdravi. Veseli me delovna vnema, velika želja, ki so jo fantje pokazali skozi ves teden," je novinarje nagovoril Kek in nadaljeval: "Tekmec je spoštljivo ime, ki nekaj pomeni v evropskem nogometu. Bolgari so favoriti, mi pa imamo svoje cilje, želje in načrte. Kvalifikacije želimo končati s pozitivnim izidom. Napredek, ki je viden na treningih, kar me veseli v procesu ustvarjanja, se mora pokazati na tekmi," je odločen selektor, ki nima več dvomov glede začetne enajsterice.

Milivoje Novakovič je iz ekipe izrinil Klemna Lavriča. © Boštjan Tacol

 
"Že dva dni je vse postavljeno. Poskušali bomo igrati. Ne pride v poštev, da bi se zaprli in čakali na protinapade, čeprav nam rezultat marsikaj prinese. Prepričan sem, da smo po poletnem premoru naredili ogromen korak naprej. Imamo jedro, na katerem lahko gradimo."

In glavna moč Bolgarov? Kek se ni omejeval na posamezne nogometaše. "Najbolj nevarna je njihova nepredvidljivost, igra, v kateri ni šablone. Posamično kakovost bomo poskušali kompenzirati s taktično disciplino, z veliko borbenosti in teka. Predvsem moramo na sredini stati bližje nasprotniku in dovoliti čim manj prostora."

In postava? Od selektorja je seveda nismo dobili, lahko pa predvidevamo. V vratih bo Samir Handanovič , v zadnji vrsti desno Mišo Brečko , levo Bojan Jokič ter v sredini Mitja Mörec in Boštjan Cesar . Sredino bodo sestavljali defenzivni vezist Anton Žlogar , nekoliko pred njim bosta delovala Robert Koren (bolj desno) in Andraž Kirm (levo), pred njimi pa bo igro gradil Dalibor Stevanovič . V napadu bo ob Valterju Birsi pred kapetanom Klemnom Lavričem prednost dobil trenutno vroči Milivoje Novakovič . Ob Lavričevi odsotnosti bo kapetanski trak prevzel Žlogar. Glavni sodnik srečanja, ki se bo v celjski Areni Petrol začelo ob 18. uri, bo Anglež Howard Webb .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.