Šport > Nogomet
11 ogledov

Kek: "Prav je, da smo na Obali!"

Selektor Matjaž Kek je takole nadziral enega izmed treningov na Bonifiki. (Foto: Barbara Milavec
Leto 2010 se bo v zgodovino slovenskega nogometa zapisalo kot daleč najbolj uspešno. Po nastopu na svetovnem prvenstvu in drugih vrhuncih slovenska reprezentanca zaključuje cikel na tekmi z Gruzijo.
Prav je, da smo prišli na Obalo, da bodo tudi tu ljubitelji nogometa videli našo ekipo. Imamo obveznost do reprezentance, do naše filozofije, do navijačev, da tudi na prijateljski tekmi igramo tako, da bomo potrdili svoje dosedanje uspehe in pokazali, da niso bili naključni.
Matjaž Kek

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v sredo v Kopru še zadnjič letos predstavila ljubiteljem nogometa na sončni strani Alp. Izbranci Matjaža Keka bodo igrali prijateljsko tekmo proti Gruziji, dvoboj pa se bo začel ob 20.45. V slovenskem taboru napovedujejo resen pristop in zmago.

Slovenska vrsta bo prvič po letu 2001 igrala na Bonifiki. Takrat je izgubila z 0:2 proti Urugvaju, tokrat pa bo tekmec malce manj nogometno ugleden, kljub temu pa so navijači takoj razgrabili dobrih 4000 vstopnic za dvoboj na prenovljenem objektu v Kopru, tako da bo vzdušje spet primerno nogometni evforiji, ki traja vse od uvrstitve na letošnje svetovno prvenstvo.

"Prav je, da smo prišli na Obalo, da bodo tudi tu ljubitelji nogometa videli našo ekipo. Imamo obveznost do reprezentance, do naše filozofije, do navijačev, da tudi na prijateljski tekmi igramo tako, da bomo potrdili svoje dosedanje uspehe in pokazali, da niso bili naključni," je na novinarski konferenci v Kopru dejal Kek.

Slovenija, trenutno 15. reprezentanca sveta, in Gruzija, 75. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, sta se doslej merili trikrat: v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2000 je Slovenija doma zmagala z 2:1, v gosteh pa igrala 1:1, leta 1994 pa so Slovenci na prijateljski tekmi na Malti gruzijske tekmece ugnali z 1:0.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Imamo dovolj podatkov, da vemo, katere so glavne odlike tekmeca. O posameznikih ne bom govoril, saj se – ob vsem spoštovanju do Gruzije sam posvečam predvsem naši ekipi, našim težavam. Spet lahko povem, da sem zelo zadovoljen s pristopom igralcev, vedno znova se potrjuje njihova želja po dokazovanju. Po vsaki sekundi treninga sem prepričan, da bodo to prenesli tudi na tekmo," je še dodal Kek, ki večjih zdravstvenih težav v igralskem kadru nima.

Kapetan Robert Koren obljublja igro na zmago: "Jutri nas čaka težka tekma. Resda gre za prijateljski obračun, toda vsi veste, da vsako tekmo igramo maksimalno. Nimamo veliko časa za pripravo, ampak se dobro poznamo med sabo in večjih težav ne pričakujem. Vsaka tekma pa se začne z 0:0 in zato bomo dali vse od sebe, da bomo dosegli dober rezultat."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.