Šport > Nogomet
11 ogledov

Kek presenetil z Rusičem

Matjaž Kek Žurnal24 main
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je objavil seznam igralcev za oktobrski tekmi z Albanijo in Nizozemsko. Na njem se je znašel tudi napadalec romunske Politehnice Dejan Rusič.

Že pred današnjim uradnim seznamom Matjaža Keka je v medije pricurljala vest, da bo selektor postregel s presenečenjem med napadalci. Na koncu je bil presenetljivi izbranec Dejan Rusič, nekdanji napadalec Celja, ki danes trese mreže v Romuniji pri Politehnici iz Temišvara. Na reprezentančnem seznamu je zamenjal poškodovanega klubskega soigralca Dareta Vršiča. "Za drugo tekmo se vrača Boštjan Cesar, manjka pa poškodovani Dare Vršič, ki je tako ali tako kaznovan, preostalo je isto. Zbor reprezentance je v nedeljo, 7. oktobra, v naši stari bazi na Brdu. Treningi se bodo odvijali do srede v Šenčurju, Kranju in v Ljubljani. Pričakovanja so taka kot vedno: vseeno mi je, proti komu igramo. Obe tekmi bomo poskušali odigrati na najvišji možni ravni in povečati število točk. Z vzdušjem v reprezentanci in s prizadevnostjo igralcev sem izredno zadovoljen in na tak kolektiv tudi največ dam," je izbor pokomentiral selektor Kek.

Slovenija bo sicer prvega nasprotnika Albanijo gostila 13.10. v Celju, na Nizozemskem pa bo gostovala štiri dni pozneje.

Seznam reprezentantov:
Vratarja: Samir Handanovič (Udinese (ITA)), Sašo Fornezzi (Austria Dunaj (AUT)).

Branilci: Mišo Brečko (HSV (GER)), Boštjan Cesar (WBA (ENG)), Fabijan Cipot (Luzern (SUI)), Branko Ilič (Betis (ESP)), Bojan Jokič (Sochaux (FRA)), Aleš Kokot (Wehen (GER)), Igor Lazič (Interblock), Mitja Mörec (Maccabi Herzliya (ISR)).

Zvezni igralci:
Valter Birsa (Sochaux (FRA), Andraž Krim (Domžale), Andrej Komac (Djurgardens (SWE)), Robert Koren (WBA (ENG)), Rene Mihelič (Maribor), Dalibor Stevanovič (Real Sociedad (ESP)), Luka Žinko (Domžale), Anton Žlogar (Anarthosis Famagusta (CYP).

Napadalci:
Klemen Lavrič (Duisburg (GER)), Zlatan Ljubijankič (Domžale), Milivoje Novakovič (Köln (GER)), Dejan Rusič (Politehnica (ROM)).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.