Šport > Nogomet
12 ogledov

Kek rešuje zadnje dileme

Matjaž Kek ni eksperimentiral. FOTO: Žurnal24 Žurnal24 main
Selektor Matjaž Kek ima v reprezentančni bazi na Brdu od torka na voljo vse igralce. Vse bližje je tudi začetni enajsterici za gostovanje pri Luksemburgu.

V torek dopoldne so se soigralcem priključili še zadnji zamudniki, tako da je izbrana vrsta zdaj popolna. Kot zadnji so se na Brdu pojavili Fabijan Cipot, Sašo Fornezzi, Anton Žlogar in Andrej Komac. "Za zdaj poškodb ni, Komac in Žlogar sta imela danes regeneracijo, ker sta še včeraj igrala za svoje klube," je stanje zadnjih prišlekov na kratko opisal selektor Matjaž Kek. V kadru ima tako za zdaj le dva nogometaša, ki se ubadata z lažjimi težavami. Aleš Kokot ima zlomljeno dlančnico, Robert Koren pa se šele vrača v pravi ritem po poškodbi. "Oba normalno trenirata. Kokot ima na roki plastično longeto, ki mu omogoča igranje. Z njo je igral tudi za svoj klub v drugi nemški ligi. Pri Korenu se vidi zaostanek v treningu, kaže pa veliko volje in želje. Po naslednjih treh treningih bo jasno, ali ga lahko uporabimo proti Luksemburgu ali bomo počakali na Belorusijo," je razložil Kek, ki bo le dan po tekmi z Luksemburgom praznoval 46. rojstni dan.

Največ sivih las je Keku v zadnjem obdobju povzročila obramba, ki jo je zaradi kazni (Boštjan Cesar, Bojan Jokič) in slabe forme (Mateja Mavriča to pot ni med izbranci) prisiljen dodobra prevetriti. "Za zdaj se ponujajo dve ali tri rešitve," napoveduje nekdanji trener Maribora. "Žlogar je v Črni gori pokazal, da lahko zapolni mesto srednjega branilca, kar tudi odpira mesto za še enega kreativca v zvezni vrsti. Za zdaj razmišljam v tej smeri. Končno rešitev bomo poiskali med preostalimi treningi. Kar se tiče prve enajsterice pa mi ostajajo dve ali tri dileme, drugo je jasno."

Robert Koren © Boštjan Tacol

 
In nasprotnik? Luksemburg je v skupini predviden za zadnje mesto, vendar je podcenjevanje prepovedano. Kako podrobno bo zadnjeuvrščeno ekipo skupine G svojim varovancem predstavil vodja našega strokovnega štaba? "Gre za neke osnovne informacije, ki jih dajem igralcem. Pokažem jim recimo nekaj prekinitev nasprotnika, da se lahko na to pripravimo. Ne gre za to, da nasprotnika ne bi spoštoval, se pa bolj ukvarjam s svojo ekipo. Fante želim pripraviti tako, da bodo na tisti ravni, ki jo od njih vsi pričakujemo," odločno napoveduje naslednik Branka Oblaka na klopi naše izbrane vrste.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.