Šport > Nogomet
18 ogledov

Kek s seznamom ni presenetil

Dare Vršič si je pokalni finale v sredo ogledal v civilu. Olimpija, kjer je njeg Žurnal24 main
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je objavil seznam igralcev, na katere bo 3. junija računal na kvalifikacijskem srečanju za Euro 2012 proti Ferskim otokom.
O Fercih je bilo veliko povedanega že pred prvo tekmo, vsakršno podcenjevanje pa je prepovedano. Igralci so v zadnjem času pokazali velik voljni moment, veliko željo in prepričan sem, da bomo v Toftirju dosegli rezultat, ki si ga tako želimo.
Matjaž Kek

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je objavil seznam igralcev, na katere bo računal 3. junija v kvalifikacijski tekmi za Euro 2012 na Ferskih otokih. Kek je vpoklical 22 nogometašev, ki bodo skušali upravičiti vlogo favorita proti Fercem in doseči tretjo zmago v teh kvalifikacijah.

"Pred nami je izredno pomembno gostovanje na Ferskih otokih, kjer nas le nova zmaga ohranja na visokih mestih, na katerih se nahajamo tudi trenutno. Kljub nasprotniku, ki nas postavlja v vlogo favorita, in specifičnim razmeram moramo to zmago doseči na igrišču. O Fercih je bilo veliko povedanega že pred prvo tekmo, vsakršno podcenjevanje pa je prepovedano. Igralci so v zadnjem času pokazali velik voljni moment, veliko željo in prepričan sem, da bomo v Toftirju dosegli rezultat, ki si ga tako želimo," je po objavi najnovejšega seznama povedal selektor Kek.

"Napadli bomo od prve minute ter poskušali čim hitreje doseči zadetek, ki bi nam prinesel lažje nadaljevanje tekme. Vsekakor pa bomo morali v tekmo vstopiti zavzeto, koncentrirano in odločno," je še pristavil slovenski selektor. Mariborčan pred nedeljskim zborom na Ptuju nima večjih težav, še največ preglavic pa mu povzroča dejstvo, da se bo celotna reprezentanca zbrala šele v torek, ko bo kot zadnji s Poljske prispel Andraž Kirm.

"S poškodbami trenutno nimamo večjih težav, manjše težave so sicer imeli Novakovič, Jokič, Koren in Matavž. Imajo pa nekateri igralci še klubske obveznosti, zaključuje se francosko in poljsko prvenstvo, finale italijanskega pokala, tako da se nam bodo nekateri pridružili v ponedeljek, Kirm pa šele v torek. To je problem, vendar bomo v strokovnem vodstvu ekipo skozi treninge dobro pripravili tako na tekmo kot tudi na samo potovanje," je še zaključil slovenski "šefe".

Seznam igralcev:

Vratarji: Samir Handanovič (Udinese, ITA), Jasmin Handanovič (Empoli, ITA), Vid Belec (Crotone, ITA).

Branilci: Mišo Brečko (Koln, NEM), Boštjan Cesar (Chievo, ITA), Branko Ilič (Lokomotiv Moscow, RUS), Bojan Jokič (Chievo, ITA), Matej Mavrič Rožič (KSV Superfund, AVT), Marko Šuler (Gent, BEL), Mitja Viler (Maribor).

Vezisti: Armin Bačinovič (Palermo, ITA), Valter Birsa (Auxerre, FRA), Josip Iličič (Palermo, ITA), Andraž Kirm (Wisla Krakow), Robert Koren (Hull City, ANG), Aleksander Radosavljevič (ADO Den Haag, NIZ), Dare Vršič (Olimpija).

Napadalci: Zlatko Dedič (Bochum, NEM), Zlatan Ljubijankič (Gent, BEL), Tim Matavž (Groningen, NIZ), Milivoje Novakovič (Koln, NEM), Nejc Pečnik (Krila Sovjetov, RUS).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.