Šport > Nogomet
81 ogledov

Kek še utrdil legendarni status pri Rijeki

Matjaž Kek HNK Rijeka Profimedias
Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je na Hrvaškem osvojil dvojno krono.

Po osvojenem naslovu hrvaškega prvaka so nogometaši Rijeke pod vodstvom nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka osvojili še pokalno lovoriko. Rečani so v finalu hrvaškega pokalnega tekmovanja s 3:1 (1:1) premagali zagrebški Dinamo.

Rijeka je do vodstva prišla v 24. minuti, ko se je med strelce vpisal Mario Gavranović. Do odhoda na odmor so Zagrebčani z zadetkom Danija Olma v 37. minuti izid izenačili, toda že na začetku drugega polčasa je Gavranović še drugič zatresel mrežo Dinama. Končni izid je v 73. minuti postavil Dario Župarić.

Za Rijeko, ki je v finalu hrvaškega pokala igrala petkrat, je bil to četrti pokalni naslov. Praznih rok je ostala le v prvem poskusu leta 1994, ko jo je premagal prav Dinamo, zato pa so Zagrebčane premagali leta 2014, ko je Rečane že vodil Kek, in danes, leta 2003 je bila boljša od Hajduka, dve leti pozneje pa je premagala Varteks.

Slovenski reprezentant Roman Bezjak je za reško ekipo odigral vseh 90 minut, Matic Črnic pa ni dobil priložnosti za igro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.