Šport > Nogomet
12 ogledov

Kek: "Točkovno ni po mojem načrtu"

Matjaž Kek Matjaz Žurnal24 main
Prvi del kvalifikacij za EP 2012 je končan. Slovenija je sprva malce zašla, a po zadnjih dveh tekmah in nekaj ugodnih izidih na drugih dvobojih skupine C je spet v igri za napredovanje na zaključni turnir.

Slovenija je kvalifikacije začela z nepričakovanim porazom v Mariboru proti Severni Irski (0:1). Na tekmi je pokazala dobro igro, manjkal je le ustrezen zaključek napadalnih akcij. Tudi na drugi tekmi so izbranci Matjaža Keka pokazali všečno igro, v Beogradu so bili proti Srbiji po golu Milivoja Novakovića že na pragu zmage, a ob koncu tekme dobili zadetek in tako odnesli "le" točko.

Točkovno ni ravno po mojem načrtu, ena ali dve točki manjkata. Po Severni Irski smo morali vse skupaj malce popraviti.
Matjaž Kek
Na tretji tekmi je bil zmagovalec znan že pred sodnikovim žvižgom, saj so Ferski otoki vsaj za kakovostni razred ali dva slabši od Slovencev. To se je na tekmi v Stožicah tudi pokazalo. Ekipa, ki sta jo od začetka tekme navdahnila še mladeniča Josip Iličić in Tim Matavž, je severnoevropskega predstavnika povsem nadigrala in slavila s 5:1, tri gole je zabil prav Matavž.

 

Po napadalno všečni predstavi proti Fercem je sledilo težko gostovanje v Estoniji, ki pa se je z nekaj sreče uspešno končalo. Estonci so se na težkem igrišču v mrzlem vremenu pokazali kot čvrst tekmec, ki pa si je po eni relativno redkih nevarnejših slovenskih akcij zabil avtogol. Minimalno prednost je z izdatnim deležem vratarja Samirja Handanovića izkušena Kekova ekipa znala zadržati.

Slovenija ima po štirih tekmah sedem točk. Boljša je le Italija, ki ima enak točkovni izkupiček z boljšo razliko v danih in prejetih golih s treh tekem. Prvi favoriti skupine pa skoraj gotovo lahko računajo še na zmago proti Srbom s 3:0 za zeleno mizo, potem ko so srbski huligani divjali v Genovi in poskrbeli za prekinitev tekme. Na tretjem mestu je Estonija, na katero pred začetkom kvalifikacij ni nihče resno računal, s šestimi točkami, Severna Irska jih ima po treh tekmah pet, Srbija štiri, Ferski otoki pa eno – to so osvojili doma proti Severnim Ircem.

"Točkovno ni ravno po mojem načrtu, ena ali dve točki manjkata. Po Severni Irski smo morali vse skupaj malce popraviti. To nam je dobro uspelo, vrnili smo se, si pripravili dobro izhodišče za nadaljevanje kvalifikacij, kjer smo še vedno v igri. Ampak mene seštevanje in odštevanje ne zanima. Prvi del kvalifikacij je zaznamovalo kar nekaj izidov, ki jih nihče ni pričakoval na začetku ciklusa, zato mislim, da bo še kar veselo. Toda mi moramo najprej gledati nase," je ocenil Kek.

Ta bo imel v nadaljevanju na voljo več igralskih rešitev, prav zaradi že omenjenih Iličića in Matavža, Armina Bačinovića in še nekaterih, ki so že del ali pa močno trkajo na vrata ekipe, katere ogrodje je nastajalo kar nekaj let. "Mislim, da je ena izmed pozitivnih stvari tega dela kvalifikacij ta, da smo reprezentanci priključili kar nekaj mladih igralcev. Potrdila sta se Bačinović in Iličić, Matavž dobiva priložnost, z nami je že bil Haris Vučkić, ki je zelo zanimiv igralec. Delo strokovnega štaba je tudi v tem, da išče rešitve. V vseh linijah moramo iskati igralce, ki lahko zadovoljujejo trend sodobnega nogometa," pojasnjuje Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.