Šport > Nogomet
1 ogledov

Kek: "V Belfastu vedno rokenrol"

"Zdaj imamo dve možnosti - da se obesimo oziroma gremo kar domov ali da sprejmem Žurnal24 main
"Odločno se moramo postaviti in nato bo prišel tudi rezultat," je pred kvalifikacijsko tekmo s Severno Irsko v Belfastu prepričan slovenski nogometni selektor Matjaž Kek: "Zdravstveni bilten se izboljšuje."

"Izgubili smo mi in oni. V Belfastu je vedno vroče. Na Windsor Parku je vedno rokenrol. Značaj ljudi, nepopustljivost, ponos. Tako se jim moraš najprej v tej stvari postaviti po robu. Prepričljivi moramo biti v teku, agresivnosti in dvobojih, ki smo jih proti Italiji preveč izgubili, preveč zamujali, premalo žog je bilo odvzetih na sredini. Skozi to bomo prišli v igro," je v pripravljalni bazi v Kidričevem za Šport TV dejal slovenski selektor Matjaž Kek.

Mariborčan se je nato dotaknil morebitnih namestnikov zaradi kartonov odsotnega osrednjega branilca Boštjana Cesarja: "Matej Mavrič je ena od možnosti. Matej je na tem mestu že igral. Tudi Siniša Andjelković je na treningu zelo prepričljiv, čeprav je z nami krajši čas. Vseh 24 fantov je pri stvari. Tudi Milivoje Novaković in Mišo Brečko sta oddelala večji del treninga. Zlatko Dedić ne – ima določene težave. Zdravstveni bilten se izboljšuje. Ali pa je to morda želja vseh, da bi bili zraven, da bi se vrnili, potem ko nismo opravili posla proti Italiji."

Severna Irska je Kekovo četo že premagala v Ljudskem vrtu, povratna tekma pa bo priložnost za popravo napak s srečanja proti Italiji, razmišlja Kek: "V Mariboru smo s Severno Irsko odigrali dobro tekmo, številnih priložnosti nismo izkoristili. Zdaj je čas, da jim vrnemo. Ne bi rad kaj dosti nakladal. Moramo biti boljši, kot smo bili. Vsi smo delali napake. Od mene prvega naprej. Napake poskušaš analizirati s strokovno podlago. Na žalost so se nam točke, na katere smo računali, izmuznile. Je pa treba biti korekten in povedati, da so Italijani igrali dobro. Ampak zato, ker smo jim pustili – preširoka formacija, preveč prostora. Pričakovanja so bila ogromna, razočarali smo – najprej sebe, nato javnost, navijače, ki so vedno stali za nami. Čas je, da se rehabilitiramo. Odločno se moramo postaviti in nato bo prišel tudi rezultat."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.