Šport > Nogomet
18 ogledov

Kek: "Z desetimi živi in zdravi"

Matjaž Kek in slovenski reprezentanti se z nasmehom in – še pomembneje – tremi t Boštjan Tacol
Slovensko nogometno reprezentanco je remi na Ferskih otokih pred 11 leti podučil, da so lahko tudi amaterji sila nevarni. V petek napake prejšnje generacije ni ponovila in slavila z 2:0.

"Fantje so pošteno oddelali tekmo, na kateri skoraj nimaš kaj dobiti. Dobiš lahko tri točke, ampak mogoče je ogromno, ogromno izgubiti. Igrišče je res za oboje enako, ampak po tleh se ni dalo igrati, iz dolgih žog pa vedno nastane kaka slučajnost. V pravih trenutkih smo dali gol, ostali razumni in taktično zbrani po izključitvi in menim, da si fantje zaslužijo čestitke za zmago, za motiv, za trud, za vse, kar so na Ferskih otokih prestali v zadnjih dneh. Privoščim jim res dober dopust," je za Radio Slovenija po zmagi Slovenije z 2:0 na Ferskih otokih dejal selektor Matjaž Kek, ponosen na pristop svojih nogometašev.

Tekmo smo oddelali pošteno, kot se za reprezentanco spodobi, in pokazali zrelost, da se ekipa razvija v dobri smeri.
Matjaž Kek

"Vseskozi je bila prisotna želja. Nekateri igralci so imeli preglavice s 'fiziko', Tim Matavž zaradi krčev na koncu niti hoditi ni več mogel. Tisti, ki so vstopili kot rezerve, so dvignili ritem: Zlatan Ljubijankić, Andraž Kirm, Matej Mavrič Rožič je znova odigral skoraj brez napake. Veseli me, da so si fantje tako želeli zmage. Vsekakor pa je postalo težko, ko smo ostali brez Marka Šulerja. Tedaj bi se lahko marsikaj zgodilo. Ampak mi smo zmagali, čeprav se je tu že marsikdo opekel. Mi pa smo prišli z desetimi s tekme živi in zdravi," je izpostavil Mariborčan in s pohvalami Mavriču bržkone že nakazal, kdo bo menjava za kaznovanega Marka Šulerja, ki je v prvem polčasu prejel rdeči karton: "Pripravljalna tekma proti Belgiji bo že pomagala najti rešitev za Šulerja, ampak ta se ponuja že sama."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.