Šport > Nogomet
19 ogledov

Kek za Avstralijo vpoklical Iličića

Matjaž Kek si bo obračun med Mariborom in Palermom ogledal v živo. (Foto: Saša D Žurnal24 main
Matjaž Kek je objavil seznam nogometašev za tekmo ob odprtju stadiona Stožice. Med 21 izbranci za tekmo z Avstralijo je en novinec. To je nogometaš Maribora Josip Iličić.

Slovenska reprezentanca v nedeljo začenja priprave za prijateljsko tekmo z Avstralijo, selektor Matjaž Kek pa bo zadnji test pred začetkom kvalifikacij pričel z enaindvajsetimi imeni. Edini novinec je Josip Iličić (Maribor). Tekma z Avstralijo uradno naznanja začetek novega cikla, kjer se bo reprezentanca borila za nastop na evropskem prvenstvu leta 2012. Kekovi izbranci imajo v družbi z Italijo, Srbijo, Severno Irsko, Estonijo in Ferskimi otoki vse prej kot lahko delo, toda fantje so s svojimi predstavami prepričali tudi največje dvomljivce ter v času svetovnega prvenstva združili vso državo.

"Tekma proti dvajseti reprezentanci je zadnja preizkušnja pred začetkom novega kvalifikacijskega ciklusa za Euro 2010. Ne glede na težave posameznih igralcev je v tem trenutku najpomembneje, da preverimo, v kakšnem stanju so posamezniki," je misijo Avstralija v grobem opisal selektor Kek. Jedro reprezentance ostaja bolj ali manj nespremenjeno, pred zborom pa so na Kekovo odločitev, koga vpoklicati, do določene mere vplivale poškodbe. "Nekaj igralcev, ki so bili na svetovnem prvenstvu, manjka zaradi poškodb, medtem ko si nekateri še urejajo klubski status. Jedro reprezentance je znano, edini novinec pa je, v dogovoru s selektorjem mlade reprezentance, Josip Iličič iz Maribora," je zaključil selektor Kek.

Seznam igralcev za prijateljsko tekmo z Avstralijo:

Vratarji:
HANDANOVIČ Samir (Udinese, ITA), ŠELIGA Aleksander (Sparta Rotterdam, NIZ), HANDANOVIČ Jasmin (Empoli, ITA)

Branilci:
BREČKO Mišo (FC Koln, NEM), ŠULER Marko (Gent, BEL), MAVRIČ Matej (KSV Superfund, AVT), CESAR Boštjan (Chievo, ITA), JOKIČ Bojan (Chievo, ITA), ILIČ Branko (FC Moskva, RUS)

Vezisti:
STEVANOVIČ Dalibor (Vitesse, NIZ), VRŠIČ Dare (FC Timisoara, ROM), BIRSA Valter (Auxerre, FRA), KIRM Andraž (Wisla, POL), ILIČIČ Josip (Maribor), KOREN Robert, RADOSAVLJEVIČ Aleksander

Napadalci:
NOVAKOVIČ Milivoje (FC Koln, NEM), MATAVŽ Tim (Groningen, NIZ), LJUBIJANKIČ Zlatan (Gent, BEL), DEDIČ Zlatko (Bochum, NEM), BURGIČ Miran (FC Wacker Innsbruck, AVT)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.