Šport > Nogomet
39 ogledov

Kek zabil zadnji žebelj v njegovo krsto

Matjaž Kek Rijeka trening EPA
Zlatko Kranjčar je po nedeljskem porazu Dinama na gostovanju pri Rijeki (2:5), tretjem zaporednem porazu, odstopil s trenerskega mesta pri zagrebškem prvoligašu.

"To nima nobene zveze z upravo kluba, to je moja odločitev. Napovedal sem, da se bom umaknil, če ne bom zadovoljen in srečen," je povedal eden največjih nekdanjih zvezdnikov kluba.

zlatko kranjčar | Avtor: EPA EPA
Kot poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, Kranjčar priznava, da je pritisk v Dinamu velik, ta pa se je še stopnjeval po tem, ko je Dinamo prejšnji konec tedna izgubil doma z Osijekom (0:1) ter po več kot šestih letih prvič izgubil na Maksimiru, v sredo pa je Dinamo v Ligi prvakov gostoval v Lyonu in izgubil z 0:3.

Kranjčar je na klop Dinama sedel julija in to že tretjič. Tokrat je bil trener le dva meseca in pol. Pred tem je klub vodil med leti 1994 in 1996 ter tudi leta 1998. Vmes je bil tudi trener Zagreba, s katerim je leta 2002 osvojil prvenstvo, med leti 2004 in 2006 pa je bil tudi selektor hrvaške izbrane vrste, ki jo je vodil tudi na SP 2006 v Nemčiji.

Na Hrvaškem na lestvici po devetih odigranih krogih vodi Rijeka, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek, točko zaostaja Osijek, Dinamo na tretjem mestu pa že štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.