Šport > Nogomet
17 ogledov

Kek: Zabiti še kak gol več

Slovenija na treningu Žurnal24 main
Matjaž Kek je pred dnevi objavil seznam dvajseterice nogometašev, na katere bo računal na tekmah proti Severni Irski in Češki v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2010.
 
 

Mavrič je standarden igralec Koblenza in mislim, da je s svojo kakovostjo in igro v skokih pravšnji za naloge, ki nas čakajo.

Matjaž Kek

 
Vrača se Matej Mavrič
Zaradi težav s kartoni v obrambi je Matjaž Kek namesto Luke Žinka vpoklical Mateja Mavriča . "Mavrič je standarden igralec Koblenza in mislim, da je s svojo kakovostjo in igro v skokih pravšnji za naloge, ki nas čakajo ," je odločitev obrazložil selektor. Če bi se torej zgodilo, da kateri od branilcev zaradi kartonov ne bi smel nastopiti na Češkem, se bo Mavrič za mesto v enajsterici potegoval še z Mörcem in Elsnerjem. Prav lahko pa bi se zgodilo, da bi Matej Mavrič znova postal standarden člen reprezentance. "To je odvisno od njega samega, prepričan pa sem, da bo znal izkoristiti ponujeno priložnost," je povedal Kek.

Slovenski Selektor Matjaž Kek. © Žurnal24

 
Katera bosta še zadnje dva, ki se bosta pridružila ekipi, pa bo odvisno tudi od pripravljenosti nekaterih standardnih članov reprezentance: "Počakal bom na tekme, ki se igrajo čez vikend, in upam, da ne bo nobenih novih poškodb. Sem pa že omenil, da so problemi v zadnji vrsti in na mestu defenzivnega vezista." Prav zato se zadnje čase veliko omenja Aleksandra Radisavljevića , nogometaša ruskega Tomska , za katerega je tudi Kek priznal, da je v ožjem izboru. Skrbi pa so tudi v napadu, saj še ni jasno, ali je Zlatan Ljubijankić v najboljši pripravljenosti. V izboru za njegovo morebitno zamenjavo so Miran Burgič , Dejan Rusič in Tim Matavž .

Proti Ircem še bolj napadalno

Matjaž Kek tudi na prihodnjih dveh tekmah ne namerava odstopiti od napadalne igre: "Tako moj način igranja kot reprezentanca nista naravnana v obrambno taktiko. Razmišljam celo, da bi še bolj pritiskali v napadu in zabili še kak gol več. " Vendar Ircev nikakor ne gre podcenjevati. Trenutno so na lestvici Fife kar na 32. mestu in bodo s čvrsto igro zagotovo težak nasprotnik, Kek pa verjame, da bo to le še dodaten motiv za njegove izbrance. Je pa vseeno dodal, da so vseeno še nekatere stvari, ki bi jih njegovi izbranci morali izboljšati. Za prednost šteje tudi dejstvo, da samo Slovenija po tem prvem delu kvalifikacij ne bo imela odigrane tekme s San Marinom , kar bi lahko pomenilo določeno prednost kasneje, ko bodo bolj potrebovali točke.

 

Preberite še

Reprezentanca: Mavrič se vrača.

Ne bodo ostali dolžni
V reprezentanci so zelo zadovoljni z obiskom srečanj. Kek je prepričan, da na povečano zanimanje ne vpliva selitev na Ljudski vrt, temveč bolj odlične predstave reprezentance v zadnjem času. "Velika podpora s tribun nas res lahko dvigne v igri, smo pa tudi mi dolžni navijačem in javnosti njihovo podporo opravičiti z dobrimi rezultati," meni selektor, ki pa v isti sapi dodaja, da slovenska reprezentanca ne sme spati na lovorikah: "Dobro je, da se govori o nogometu in da je stadion razprodan, a tekme ne moremo dobiti brez borbe. " Ta pa bo proti borbenim Severnim Ircem še kako potrebna.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.