Šport > Nogomet
0 ogledov

Kek zadovoljen z debitantoma

Mirnes Šišić v dvoboju s slovitim Christianom Poulsenom. Žurnal24 main
Za nami je prvi letošnji reprezentančni preizkus. Slovenska izbrana vrsta je igrišče znova zapustila sklonjenih glav, a vseeno končni vtis vliva tudi nekaj upanja na svetlejšo prihodnost. Selektor Kek je zadovoljen z učinkom novincev Jukana in Šišića.
 
 

Gospod Kek mi je po koncu srečanja čestital za dobro igro. Segla sva si v roke z besedami, da se vidiva na naslednji tekmi. Res sem vesel, da sem končno postal del te ekipe.

Mirnes Šišić

 
Slovenska izbrana vrsta se je v Novi Gorici dobro upirala favoriziranim Dancem , ki se s Športnega parka tudi po zaslugi nemškega sodnika Kinhöferja domov vračajo s slovenskim skalpom. Javnosti sta se že v prvi minuti predstavila tudi oba Kekova aduta, nogometaš Kopra Amer Jukan in nogometaš grškega velikana Olympiacosa Mirnes Šišić. "Z njima sem zelo zadovoljen. Tako Jukan kot Šišić sta dokazala, da sta pravi okrepitvi za našo reprezentanco. Že proti Danski sta bila solidna, v prihodnosti bosta lahko ponudila še več. Predvsem me veseli, da sta s svojim tehničnim znanjem osvežila moštvo in brez dvoma tudi dvignila raven naše igre," je po tekmi v Novi Gorici povedal Kek. Kljub novemu porazu in na trenutke slabi igri brez pravih idej je Kek zadovoljen predvsem z igro v prvem polčasu. "Mislim, da smo tokrat videli dober prvi polčas, v katerem je bil viden napredek v naši igri. V nadaljevanju sem nato opravil kar nekaj menjav, kar je vplivalo tudi na našo igro, ki še ni povsem izdelana. Ritem je padel, nismo bili več tako nevarni, nasprotnik pa je zabil zmagoviti zadetek. Prvega gola Dancev ne bi komentiral ... Brez dvoma pa je smešno, da se take napake sodnikov dogajajo na takšni ravni. Žal smo Dancem kar sami pomagali do drugega zadetka. Škoda, saj nas je prav ta gol stal boljšega rezultata," je misli po prvi reprezentančni tekmi v letu 2008 strnil selektor Matjaž Kek .

Amer Jukan je srečanje v skladu s selektorjevimi napovedmi začel v udarni enajsterici, na novogoriški zelenici pa je prebil 55 minut. Predvsem v prvem polčasu je pokazal veliko želje, ne nazadnje pa je bil tudi sam med pobudniki akcije, iz katere je Milivoje Novaković v 38. minuti dosegel izenačujoči zadetek. V drugem polčasu se je Jukan na igrišču "izgubil", sam pa s svojo igro ni bil zadovoljen. "Lahko bi bilo precej boljše. Mislim, da sem v prvem polčasu odigral dokaj dobro, v drugem pa me je tudi zaradi težkih priprav na nadaljevanje prvenstva načela utrujenost. Nisem pokazal svoje prave igre. V Kopru igram povsem na desni strani, tam pa imam tudi več svobode v igri in si lahko privoščim kako preigravanje več, kot sem si ga lahko proti Dancem. Upam, da me bo selektor Kek še naprej vabil v reprezentanco," je povedal 29-letni nogometaš Kopra.

 
 

Seveda je bila enajstmetrovka! O tem sploh ni nobenega dvoma. Sodnik se je pravilno odločil in s tem je zgodba zame končana.

Jon-Dahl Tomasson

 
Za mnenje smo pobarali tudi 27-letnega vezista grškega Olympiacosa Mirnesa Šišića . Nogometaš, ki se je z velikim pompom pridružil izbrani vrsti, sicer ne bo mesija slovenskega nogometa, vseeno pa je Velenjčan dokazal, da bi lahko bil eden izmed novih zaščitnih znakov v zadnjem času povsem razglašene slovenske srednje vrste. "Zadovoljen sem z igro. V prvem polčasu sem imel dober občutek, v drugem pa smo malce padli v igro. Mislim, da si nismo zaslužili poraza, saj je sodnik Dancem dosodil enajstmetrovko, ki je sploh ni bilo," je po tekmi povedal Šišić in obenem dodal, da ga je selektor Kek po koncu tekme pohvalil za uspešen nastop. "Gospod Kek mi je po koncu srečanja čestital za dobro igro. Segla sva si v roke z besedami, da se vidiva na naslednji tekmi. Res sem vesel, da sem končno postal del te ekipe."

Christian Poulsen meni, da ima Slovenija dobro ekipo.  © Saša Despot

 
Danski selektor Morten Olsen meni, da so njegovi varovanci zasluženo zmagali, vseeno pa priznava, da so ga Slovenci presenetili. "Slovenci imate dobro reprezentanco, kar ste pokazali že v kvalifikacijah za naslednje evropsko prvenstvo, ko so se z vami mučili Nizozemci in Bolgari. Predvsem bi izpostavil čvrsto igro v obrambi in na sredini igrišča. Zato sem še toliko bolj vesel, da smo zabili dva gola, saj je Sloveniji na njenem igrišču zelo težko zatresti mrežo. Naj pripomnim, da me je Slovenija sicer kar malce presenetila, saj sem pričakoval drugačno taktično postavitev in igro," je povedal Olsen. Selektorjevemu mnenju se je pridružil tudi sloviti Christian Poulsen , ki je priznal, da je bila tekma v Novi Gorici vse prej kot lahka. "Slovenija je dobra ekipa. Oboji, tako mi kot oni, smo zaradi neuspeha na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo lačni zmag in to se je čutilo tudi na tej tekmi. Vidim, da v Sloveniji sestavljate novo moštvo s številnimi mladimi obrazi. Po mojem videnju sodeč gre za dobro in kakovostno ekipo, ki ima pred seboj še lepo prihodnost," je po tekmi povedal zvezdnik španske Seville in eden od najboljših danskih nogometašev zadnjih let. Za mnenje smo pobarali tudi Jona- Dahla Tomassona , ki je bil glavni akter akcije, po kateri je sodnik Kinhöfer pokazal na belo točko. Počasni posnetek je pokazal, da Boštjan Cesar ni storil prekrška nad napadalcem Villarreala, slednji pa se s to ugotovitvijo ne strinja. "Seveda je bila enajstmetrovka! O tem sploh ni nobenega dvoma. Sodnik se je pravilno odločil in s tem je zgodba zame končana," je po tekmi povedal drugi najboljši strelec danske reprezentance vseh časov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.