Šport > Nogomet
2 ogledov

Kek: Zame ni prijateljskih tekem!

kek_zastava_sad Žurnal24 main
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je objavil spisek igralcev, ki se bodo 19. novembra v Mariboru pomerili z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine.
 
 

Zame prijateljskih tekem preprosto ni. Vedno želim zmagati in tako bo tudi proti reprezentanci Bosne in Hercegovine.

Matjaž Kek

 
Slovenska nogometna reprezentanca se bo po dvomesečnem premoru spet zbrala konec tedna na Ptuju , ko bo prispela večina reprezentantov z izjemo Miša Brečka , Milivoja Novakoviča in Aleksandra Radosavljeviča , ki bodo zaradi klubskih obveznosti prispeli dan pozneje. Selektor Matjaž Kek se že veseli prihajajočega obračuna in še enkrat več ponavlja, da je izbrana vrsta Bosne in Hercegovine nasprotnik po meri. "Veselim se že obračuna proti Bosancem, ki bodo zagotovo v tem trenutku pravi nasprotnik za našo reprezentanco. Obračun bo imel zaradi znanih vezi med obema narodoma tudi prestižen pomen. Klima v reprezentanci je odlična in verjamem, da je to začutila tudi javnost," je uvodoma povedal Kek .


Matavž se je po daljšem času ponovno znašel na reprezentančnem spisku. © Dejan Mijović

 
Na spisku ni presenečenj. Marko Lunder je odpadel zaradi poškodbe, Miran Burgič je pričakovano zamenjal poškodovanega Zlatana Ljubijankiča, še največje presenečenje pa predstavlja vpoklic mladega Tima Matavža , ki letos nastopa v drugi nizozemski ligi. Kek pravi, da jedra reprezentance ne želi preveč menjati, taktične rešitve pa želi najti kar znotraj moštva. "Jasno je, da prijateljske tekme služijo temu, da dobimo odgovore na nekatera vprašanja. Skušal bom izkoristiti vseh šest menjav, že zdaj pa bomo iskali rešitve v obrambni vrsti, ki bo proti Češki povsem spremenjena. Mitja Morec in Bojan Jokič bosta lahko nadomestila Miša Brečka in Marka Šulerja, še največ skrbi pa mi povzroča desni bok obrambe," je povedal Kek .

Zaenkrat je bilo prodanih približno šest tisoč vstopnic, Kek pa je ob tem izrazil željo, da bi navijači tribune Ljudskega vrata ponovno zapolnili do zadnjega kotička. " Pozivam navijače, naj se v čim večjem številu zberejo na Ljudskem vrtu. Prav navijači so v zadnjih mesecih opravili veliko vlogo, saj je tudi zaradi njih klima v moštvu boljša kot prej. Kar se same tekme tiče, pa bom rekel takole – zame prijateljskih tekem preprosto ni. Vedno želim zmagati in tako bo tudi proti reprezentanci Bosne in Hercegovine," je še dodal Kek .


Reprezentanca bo ponovno trenirala v Kidričevem. © SPS

 
 
 

Obračun bo imel zaradi znanih vezi med obema narodoma tudi prestižen pomen.

Matjaž Kek

 
Reprezentanca bo v ponedeljek in torek trenirala v Kidričevem , saj zaradi negotovih vremenskih razmer Kek ne želi preveč načenjati zelenice Ljudskega vrta. Matjaž Kek se je za konec zahvalil vodstvu Gorice , ki je svojima nekdanjima članoma Miranu Burgiču in Andreju Komcu dovolilo trenirati s člansko ekipo, saj sta omenjena igralca pred tednom dni končala z nastopi v švedskem prvenstvu.

Tik pred koncem tiskovne konference je Kek postregel še z zanimivim podatkom, ki se nanaša na prijateljske tekme v februarskem terminu. Vodstvo NZS je blizu dogovora z nogometno zvezo Belgije , kot alternativa pa ponuja tudi Ciper .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.