Šport > Nogomet
0 ogledov

Kek želi manj napak

Klemen Lavrič in ostali slovenski reprezentanti se za srečanje z Dansko pripravl Barbara Milavec
Slovenska nogometna reprezentanca pred sredino tekmo z Dansko v Novi Gorici formo pili na koprskem stadionu. Selektorju nagaja zamuda Mirnesa Šišiča, ki je dolgo potoval iz Aten v Koper.

Slovenska nogometna reprezentanca je pred srečanjem z Dansko zatočišče pred mrazom in slabim vremenom znova našla na Primorskem. Po pričakovanju se med izbranci Matjaža Keka tudi na popoldanskem ponedeljkovem treningu ni pojavil vezist angleškega West Bromwich Albiona Robert Koren, ki je klubskim obveznostim dal prednost pred reprezentančno častjo.

 
 

Imam nekaj manjših težav, vendar bom pripravljen. V teh dneh bom vadil nekoliko bolj previdno.

Milivoje Novakovič

 
Nogometaši večjih težav s poškodbami nimajo. Tiste, ki so konec tedna igrali prvenstvena srečanja, nekoliko muči utrujenost, lažjo poškodbo pa je utrpel napadalec Kölna Milivoje Novakovič , ki je moral prekiniti ponedeljkov dopoldanski trening. Vendar naj bi bil do srede nared. "Ima težave v predelu desnega kolka, ki so nastopile med tekmo, ki jo je imel v petek. Takrat je brez težav odigral še dobre pol ure brez težav, kasneje pa je prišlo do reakcije. Do tekme bi moral biti v redu,“ nam je pojasnil reprezentančni zdravnik Vasja Kruh . Tudi prvi strelec nemške druge lige pričakuje, da bo do srede poškodba preteklost. "Imam nekaj manjših težav, vendar bom pripravljen. V teh dneh bom vadil nekoliko bolj previdno,“ pravi Novakovič, ki si v teh dneh pomaga s fizioterapijo n tabletami proti bolečinam. Pravi, da odsotnost Korena ni vplivala na vzdušje v izbrani vrsti. "Vsak igralec ima o tem svoje mnenje. Odločil se je, kot se je, nas to preveč zanima. Zame je vsako vabilo v reprezentanco čast.“

Matjaž Kek glede prve postave nima več dvomov. Čeprav ga je nekoliko zaskrbela odsotnost vezista Olympiacosa Mirnesa Šišiča , ki je zaradi odpovedi leta obtičal v Frankfurtu in se je novim reprezentančnim soigralcem pridružil šele tik pred koncem ponedeljkovega popoldanskega treninga. "Pričakoval sem, da bo popoldan treniral,“ je bil rahlo razočaran Kek, ki pa bo Velenjčana verjetno vseeno uvrstil v udarno enajsterico. "Za njim je zelo naporna pot, vendar je fant poln motivov,“ pravi selektor, ki dobro pozna našo zgodovino z Danci. Tri tekme, trije porazi. "Igrajo v svojem stilu. Prednjačijo agresivnost, borbenost, iskanje dvobojev. Nam to gotovo ne ugaja najbolj, kar je pokazala tudi zgodovina. Skušali se bomo kar najbolj pripraviti na njihov slog igre.“

Na ponedeljkovem treningu slovenske nogometne reprezentance. © Barbara Milavec

 


 
 

Škripa v zvezni vrsti, tudi zato, ker je poškodovan Vršič in ker je odpovedal Koren.

Matjaž Kek

 
"S sistemom igre ne bomo eksperimentirali,“ j e o taktični pripravi povedal Kek. "Skušali bom narediti manj napak. V obrambi so to tisti nepotrebno goli, ko pustimo preveč prostora. Zavedamo pa se, da imamo največ težav z dajanjem golov, vendar za to niso krivi le napadalci. Škripa v zvezni vrsti, tudi zato, ker je poškodovan Vršič in ker je odpovedal Koren.“ Selektor sicer pri Dancih najbolj hvali moštveno igro, čeprav so korak pred ostalimi po kakovosti Bendtner , Rommedahl in Tomasson .

Svojo prvo reprezentančno opremo pa je pozno popoldne na Bonifiki prejel tudi Mirnes Šišič. Pot iz Aten do slovenske obale je trajala nekoliko dlje, kot bi morala, kljub temu pa novopečenega člana izbrane vrste to ni demotiviralo. "Zamudil sem današnji trening, vendar imam jutri na voljo še enega. Večino fantov poznam od prej, nekaj pa jih je tudi novih. Te bom spoznal v prihajajočih dneh. V nedeljo sem igral 25 minut za klub. Fizično sem v redu, nekoliko me je utrudila le dolga pot,“ nam je zaupal vidno izmučeni Šišič, ki bo v sredo bržkone prvič oblekel dres slovenske reprezentance.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.