Šport > Nogomet
53 ogledov

Kekov čustveni vrtiljak

Kek Rijeka Hajduk hrvaška liga Kantrida prvenstvo Nel Pavletić/PIXSELL
Nogometaše Matjaža Keka v soboto čaka tekma z Interjem iz Zaprešića.

Na Hrvaškem se nadaljuje napet boj za naslov državnega prvaka, v katerem najbolje kaže ekipi slovenskega trenerja Matjaža Keka.

Rijeka ima šest krogov pred koncem osem točk prednosti pred Dinamom, kar pa kljub solidnemu manevrskemu prostoru še ne zagotavlja tako želene ligaške zvezdice.

Tega se dobro zaveda tudi nekdanji slovenski selektor, ki v teh dneh doživlja čustveni vrtiljak. Po eni strani je Rijeka na pragu prvega naslova v zgodovini kluba, po drugi pa bi se z dvema slabšima tekmama lahko vse zelo hitro obrnilo na glavo. Ena takšnih bo na sporedu že v soboto, ko bo na Rujevici gostoval Inter Zaprešić.

"Zgoščen program prvenstva nam ne omogoča velikega veselja. Prihaja nasprotnik, ki nam zna zagreniti življenje. Čaka nas zahtevna tekma po velikem čustvenem naporu. Inter je nasprotnik, k si zasluži spoštovanje,'' je povedal Kek in dodal: ''Ne vidim razloga za evforijo. Seveda smo lahko veseli, ker smo na dobri poti, vse ostalo pa je podcenjevanje.''

Trpljenje in veselje z roko v roki

Slovenski strateg je izkoristil trenutek za pohvalo na račun svojega moštva. "Takšno je naše življenje in trenutek, v katerem se nahajamo. V tem hipu uživam, tako kot sem trpel na tekmi z Osijekom, dokler nismo dosegli gola. Predvsem uživam v tem, kako fantje reagirajo. Privilegij je voditi takšno ekipo in igralce,'' je povedal Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.