Šport > Nogomet
13 ogledov

Kekov seznam brez presenečenj

Slovenskemu selektorju Matjažu Keku nekaj skrbi povzročajo poškodbe. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Selektor reprezentance Matjaž Kek je objavil seznam igralcev, na katere računa za kvalifikacijski tekmi s Severno Irsko in Srbijo. "Pred nami je izjemno pomemben začetek novega kvalifikacijskega ciklusa."

Pred tekmo s Severno Irsko (3. 9. 2010 ob 20.45 v Ljudskem vrtu) selektor Slovenije nima mirnega spanca. Zaradi poškodbe še vedno ni v pogonu Marko Šuler, določene težave imata tudi oba igralca Chieva, Boštjan Cesar in Bojan Jokič. "Težave s poškodbami Šulerja, Cesarja in Jokiča dopuščajo možnost vpoklica še kakšnega novega igralca, čeprav sem prepričan, da bo naša zdravniška služba naredila vse, da bi lahko obe tekmi igrali v popolni postavi," je ob predstavitvi dvaindvajsetih imen povedal selektor Matjaž Kek.

V reprezentanco Francije se za prvi tekmi kvalifikacij za Euro 2012 vrača deveterica nogometašev, ki je sodelovala v francoski farsi na junijskem mundialu. Novi selektor Laurent Blanc je na prijateljski tekmi z Norveško dojel: "Dobro je, če imaš mlado ekipo, a z njo ne moremo konkurirati na tem nivoju. Skušali bomo s kombinacijo mladih talentov in nekoliko bolj izkušenih." Francoze 3. 9. čaka Belorusija, štiri dni kasneje pa v Sarajevu BiH.

Vsak začetek kvalifikacij je še posebno težak, česar se selektor, ki je s slovensko reprezentanco dosegel zgodovinski rezultat, dobro zaveda. "Pred nami je izjemno pomemben začetek novega kvalifikacijskega ciklusa, kjer nas čakata dva težka nasprotnika. Najprej prihajajo v Ljudski vrt trdi in vedno neugodni Severni Irci. O tekmi v Beogradu proti Srbiji, ki je eden od favoritov naše skupine, pa bomo začeli razmišljati šele po petkovem obračunu."

Novost letošnjih kvalifikacij za Evropsko prvensto 2012 je, da se tekme igrajo v terminu petek – torek, kar pomeni, da bo tekma med Slovenijo in Severno Irsko v Ljudskem vrtu v petek, 3. 9., ob 20.45, tekma s Srbijo na stadionu Crvene zvezde pa v torek, 7. 9., ob 20.30. Za tekmo v Ljudskem vrtu je na voljo še okoli 200 vstopnic druge kategorije, kar pomeni, da bo imela Slovenija v Ljudskem vrtu spet pravo podporo. Severni Irci so vročico ponosa Štajerske občutili že lani, ko je Slovenija z zadetkoma Milivoja Novakoviča in Zlatana Ljubijankiča slavila z 2:0.

Seznam igralcev za tekmi s Severno Irsko in Srbijo:

Vratarji:
HANDANOVIČ Samir (Udinese, ITA), ŠELIGA Aleksander (Sparta Rotterdam, NIZ), HANDANOVIČ Jasmin (Empoli, ITA);

Obrambni:
BREČKO Mišo (FC Koln, NEM), ŠULER Marko (Gent, BEL), MAVRIČ Matej (KSV Superfund, AVT), CESAR Boštjan (Chievo, ITA), JOKIČ Bojan (Chievo, ITA), ILIČ Branko (FC Moskva, RUS), KELHAR Dejan (Cercle Brugge, BEL);

Vezisti:
STEVANOVIČ Dalibor (Vitesse, NIZ), VRŠIČ Dare, BIRSA Valter (Auxerre, FRA), KIRM Andraž (Wisla, POL), ILIČIČ Josip (Maribor), KOREN Robert (Hull City, ANG), RADOSAVLJEVIČ Aleksander (ADO Den Haag, NIZ), BAČINOVIČ Armin (Maribor);

Napadalci:
NOVAKOVIČ Milivoje (FC Koln, NEM), MATAVŽ Tim (Groningen, NIZ), LJUBIJANKIČ Zlatan (Gent, BEL), DEDIČ Zlatko (Bochum, NEM).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.