Šport > Nogomet
56 ogledov

Kekova Rijeka v turistični izdaji

Matjaž Kek Rijeka Profimedias
Hrvaški nogometni prvak se je na zadnji tekmi prvenstva predstavil v drugačni luči, kot smo bili vajeni v letošnji sezoni.

Slovenski trener Matjaž Kek si je z Rijeko že predčasno zagotovil prvi naslov državnega prvaka v zgodovini kluba, zato ne preseneča, da je njegovim varovancem na zadnji tekmi prvenstva zmanjkalo tekmovalnega elana.

Rečani so v 36. krogu 1. HNL gostovali v Zagrebu in doživeli šele drugi in obenem najhujši poraz v celotni sezoni, saj je Dinamo slavil s kar tremi goli razlike (5:2).

Tekme v hrvaški prestolnici se je udeležilo na tisoče navijačev Rijeke, ki so se kljub porazu veselili naslova državnega prvaka.

"Rijeka je bila najboljša"

 

"O tekmi ni treba izgubljati besed. To je bila naša turistična izdaja, s katero pa nismo prepričali. Če potegnemo črto pod 36. krogi, smo bili zelo dobri. Rijeka je bila najboljša. Celotno sezono smo imeli velikega tekmeca v Dinamu, ki nas je mučil vse do konca. Čestitam vsem za naslov, ti prizori pa so največja nagrada za vse nas, ki smo trpeli za to lovoriko," je povedal nekdanji slovenski selektor.

Kekove varovance v sredo čaka pokalni finale. Nasproti jim bodo ponovno stali nogometaši zagrebškega Dinama. "V nogometu ni tako, da bi se po enem uspehu nehalo igrati. Moji igralci so premladi, da bi preveč slavili. Čez nekaj dni nas čaka nova tekma, vredna lovorike," je pojasnil.

Premalo medalj

Rečani so po koncu tekme prejeli pokal za zmago v prvenstvu, zataknilo pa se je pri podelitvi medalj. "Za nas je bilo premalo medalj. Rad bi se zahvalil HNS za to slavje. Oddolžili smo se s poštenim odnosom. Pred nami je finale pokala in novo prvenstvo. Mi bomo pripravljeni," je sklenil Kek. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.