Šport > Nogomet
88 ogledov

Kekovi navijači "zažgali" Reko

Reka HNK Rijeka baklada Armada HocuRi.com/Facebook
V mestu na obali Kvarnerskega zaliva in njegovi okolici se v zadnji dneh vrstijo vizualni spektakli. Razlog je okrogla obletnica.

HNK Rijeka, ki jo v zadnjih letih uspešno vodi Matjaž Kek, je štiri kola pred koncem letošnjega prvenstva pred zgodovinskim uspehom. Na lestvici imajo Rečani pred Dinamom pet točk naskoka ter resno grozijo, da bodo prekinili dolgoletno dominacijo Zagrebčanov.

Toda uspehi kluba, ki med prenovo legendarne Kantride domuje na Rujevici, niso razlog za številne goreče bakle v bližine Reke. V zadnjih dneh namreč navijaška skupina Armada obeležuje 30. obletnico svojega delovanja, v čast reških "ultrasov" pa so se posamezni predeli mesta in okolice že zasvetili v luči bakel in drugih pirotehničnih sredstev.

V soju luči so že zablesteli Kostrena, Kantrida, Zamet, Bakar, Veprinac, Turnić in Grobnik, v petek bosta zažarela še Trsat in Molo Longo.

Vse to je uvod v sobotno srečanje na Rujevici, ko se bosta v okviru "jadranskega derbija" udarila Kekova Rijeka in splitski Hajduk

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.