Šport > Nogomet
51 ogledov

Ker ne more jesti, je končal kariero

sergio pinto EPA
Portugalski krilni nogometaš Sergio Pinto je bil zaradi težav s čeljustjo prisiljen končati svojo profesionalno kariero.

Portugalec Sergio Pinto, ki je v nemški bundesligi in drugi ligi zamenjal številne klube, igral je tudi za Schalke, Hannover in Alemannio Aachen, je končal kariero na način, ki ga ni želel. Ne na igrišču, temveč zaradi zdravstvenih težav, ki na prvi pogled morda niso povezane z nogometom, njihove posledice pa.

"Ne morem več normalno jesti. Včasih mi težave povzroča že sam ugriz v trdo hrano. Celo jabolka ne morem več pojesti," je v pogovoru za časnik Bild potožil 35-letni napadalec, ki je v nemški bundesligi zbral 21 golov.

Težave so posledica dveh zlomov čeljusti v razmaku pol leta, prvega je doživel oktobra 2014, drugega pa aprila lani. Pozneje se je še skušal vrniti na igrišča, zdaj je dokončno obupal. Nazadnje je igral za drugoligaša Fortuno Düsseldorf, a pogodbe, ki je potekla pred dnevi, ne bo podaljšal.

"Rad bi se le poslovil na igrišču, ne pa takole. A žal je to moja realnost," je še dejal nogometaš, rojen na Portugalskem, ki pa že od 12. leta živi v Nemčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.