Šport > Nogomet
71 ogledov

Ker niso dostavili traktorjev, lahko izgubijo igralca

Moise Kean EPA
Juventus bi lahko ostal brez zelo nadarjenega Moiseja Keana, ker ni poskrbel za dostavo traktorjev in ostale opreme za kmetovanje.

"Obljubili so mi kmetijske pripomočke za moje podjetje v Slonokoščeni obali," pravi Biorou Kean, oče nadarjenega nogometaša Juventusa Moiseja Keana. Oče je izjavil, da je bil prisiljen stari dami izreči ultimat, ker se ne drži dogovora. Zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obljub grozi, da bo sin zapustil Juve. Moise je bil sicer rojen v Vercelliju v Italiji staršem, ki sta na Apeninski polotok prišla iz omenjene afriške države.

"V Slonokoščeni obali sem lastnik nekaj hektarjev zemlje, na njih bi rad gojil riž in koruzo. Sem agronom, delal sem na riževih poljih, od Juventusa sem zahteval kmetijske pripomočke. dejali so mi, da s tem ne bo težav. A kasneje so se oglasili klubski odvetniki in dejali, da ne morejo uresničiti mojih želja," je dejal Biorou Kean.

Njegov sin je sicer že pri 16 letih debitiral v dresu torinskega velikana, 19. novembra je postal prvi igralec, ki je rojen leta 2000 ali kasneje, z nastopom v eni izmed najmočnejših evropskih lig. Tri dni kasneje mu je enak dosežek uspel v ligi prvakov. Zadnji dan sezone je v Serie A dosegel odločilni zadetek za Juve ob zmagi z 2:1 prti Bologni.

Njegove predstave so zbudile veliko zanimanja, povezujejo ga s superagentom Minom Raiolo. Ta je že izjavil, da bo Kean 'ime, ki bo zaznamovalo leto 2017' in da tega ni izjavil le zato, ker je njegov zastopnik.

Biorou Kean se s tem ne strinja: "Nikoli nisem nič podpisal. Raiola pravi, da je njegov agent, a ničesar nisem podpisal. Sam bi vsekakor izbral drugega zastopnika," pravi oče, ki mu očitno Raiola, ta med drugim bdi tudi nad Zlatanom Ibrahimovićem, Paulom Pogbajem in Mariom Balotelijem, ni povšeči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.