Šport > Nogomet
132 ogledov

Kidričani pripravili presenečenje vodilnim Celjanom

Aluminij NK Aluminij/Facebook
Nogometaši Aluminija so v 10. krogu Prve Lige presenetili doslej še neporažene Celjane (3:1). Rogaška je bila na domačem terenu boljša od Brava (2:0). Mura je v gosteh premagala Domžale (0:2).

Celje je v 10. krogu doživelo prvi poraz v sezoni. Potem ko je domači trener Albert Riera močno premešal začetno postavo, so to znali izkoristiti Kidričani. Ti so v Celje prišli s slabo popotnico petih zaporednih porazov, tokrat pa jim je kljub odsotnosti kaznovanega Tina Martića v drugem polčasu uspelo uprizoriti preobrat. Celje kljub temu vsaj začasno ostaja na prvem mestu, Aluminij pa se je točkovno izenačil s predzadnjimi Radomljami.

Kidričani so tekmo začeli kar odločno, a so jim tri strele blokirali domači branilci, medtem ko je Celje, ki je zaigralo v precej spremenjeni začetni postavi brez številnih "prvokategornikov", v prvih 20 minutah sicer prevladovalo v posesti, a izpeljalo le eno nevarnejšo akcijo, pa še takrat se je Lovro Bizjak odločil za podajo v prazno namesto za strel, potem ko je že bil pred vratarjem Samom Pridgarjem.

Čeprav so gosti še nekajkrat opozorili nase (med drugim zahtevali tudi enajstmetrovko zaradi domnevnega igranja z roko), pa so v 27. minuti Celjani povedli. Takrat je Klemen Nemanič streljal z roba kazenskega prostora po kotu, žoga je v roko zadela Luko Koblarja, tako da je sledila enajstmetrovka, ki jo je zanesljivo izvedel Mario Kvesić. Po mirnejšem obdobju je v 38. minuti do odprtega strela prišel Gregor Bajde, vendar je bil Aluminijev vratar na mestu.

Tri minute pozneje so imeli po kotu lepo priložnost tudi Kidričani, ko je poskusil Aleksandar Zeljković, vendar je žoga zletela malo mimo cilja, sicer pa so jim še naprej parali živce blokirani streli, celjski nogometaši so blokirali tudi nevaren poskus Gašperja Pečnika pred Zeljkovićevo priložnostjo.

V drugem polčasu so bile uvodne minute brez posebnega razburjenja, v 59. minuti je sicer pri Celju poskusil Julien Lamy, a so mu tudi gosti blokirali strel, v 67. minuti pa so bili Celjani za preveč ležerno igro kaznovani. Takrat se je za strel od daleč odločil Tomislav Jagić, David Zec je nato nekoliko spremenil smer žoge, tako da je ta presenetila Matka Obradovića in končala za njegovim hrbtom za 1:1.

Vsega pet minut pozneje so izbranci Roberta Pevnika tudi povedli, Gašper Jovan je podal z leve strani, pred golom pa je bil Žan Baskera in žogo potisnil v mrežo. Do takrat je domači strateg Albert Riera opravil že vse menjave, tako da je na klopi ostal tudi - skupaj z Olimpijinim Ruijem Pedrom - prvi strelec lige Aljoša Matko.

Za nameček so igralci Aluminija v 84. minuti zahtevali še najstrožjo kazen, ko je Nina Koutra žoga zadela v roko v kazenskem prostoru. Sodnik si je ogledal posnetek in se odločil za strel z bele pike. Tega je v 88. minuti zanesljivo izvedel Sandro Jovanović za 3:1 in veliko zmago.

Rogaška - Bravo 2:0 (1:0)

Slatinčani so v drugo četrtino prvenstvo vstopili kot ekipa z najslabšim napadom v ligi, a so proti trdoživemu Bravu pokazali boljšo realizacijo ter prišli do druge zmage v sezoni. Na drugi strani je Bravo, ki je bil pred tem neporažen štiri tekme, od teh je tri tudi dobil, v napadu pokazal premalo (le dva strela v okvir vrat), tako da za zdaj ostaja četrti.

Slatinčani so imeli prvo priložnost na tekmi, ko je Vice Miljanić poskusil z roba kazenskega prostora, a meril točno v naročje Matije Orbanića. So pa gostitelji povedli v 12. minuti, ko je Nejc Gradišar po napaki v Bravovi obrambi sam stekel proti Orbaniću in ga tudi premagal za 1:0.

V 19. minuti je zadel tudi Bravo, a iz prepovedanega položaja, sicer pa so tudi domači še nekajkrat poskusili s streli, med njimi tudi vnovič Gradišar, a je bil v 30. minuti manj uspešen kot v 12. Bravo je v drugi polovici polčasa imel rahlo terensko pobudo, vendar so bili Slatinčani konkretnejši in nevarnejši, a ne dovolj za novo spremembo izida.

Obe ekipi sta v drugem polčasu najprej zapravili priložnosti s prostih strelov iz ugodnih položajev, je pa prvi kadrovsko reagiral Aleš Arnol, ko je opravil tri zamenjave v 54. minuti, v 60. pa je v igro poslal še napadalca Mateja Poplatnika.

Priložnosti še kar ni bilo, se je pa malce zaiskrilo v 72. minuti, ko je pri Bravu poskusil Luka Štor, minuto pozneje pa je v hitrem nasprotnem napadu prednost gostiteljev podvojil Toni Vinogradac, ko je dobil dvoboj ena na ena z Orbanićem.

Arnol je nato znova reagiral in na igrišče poslal še eno napadalnejšo moč z Galom Puconjo, vendar tudi to ni obrodilo želenih sadov, tako da je Rogaška prvič v sezoni ohranila mrežo nedotaknjeno.

Domžale - Mura 0:2 (0:1)

Čeprav so v domžalskem taboru po zmagi v prejšnjem krogu proti Aluminiju dejali, da so pridobili samozavest, pa so jim jo Prekmurci bržčas spet malce potlačili. Mura je v Domžalah še enkrat več pokazala, da je v izjemni formi na gostovanjih, saj je dobila še četrto zaporedno tekmo v gosteh v sezoni.

Črno-bela zasedba je vsaj začasno skočila na peto mesto pred Maribor, Domžale, ki so prejele vsaj en gol na 18. zaporedni tekmi, pa ostajajo sedme.

Uvod tekme ni ponudil razburljivega dogajanja, na žalost domačih pa je že v 16. minuti moral igro zaradi poškodbe zapustiti Mirko Mutavčić, tako da ga je zamenjal Amadej Brecl.

Prvi nevarnejši strel na tekmi je malce pozneje sprožil mladi domači igralec Luka Topalović, ki je močno meril z 18 metrov, vendar žogo poslal malo čez gol, v 25. minuti pa je Danijel Šturm poskusil z leve strani, Klemen Mihelak pa je bil na mestu.

Sledilo je obdobje brez nevarnosti, posebej Sobočani niso kazali posebne želje po napadu, vendar so v 44. minuti povedli, potem ko je po levi strani v kazenski prostor prodrl Dardan Shabanhaxhaj in na koncu z diagonalnim strelom premagal Gašperja Tratnika.

Strelec prvega gola bi lahko še obogatil svojo strelsko statistiko, vendar je v 48. minuti zgrešil cilj, čeprav je bil praktično iz oči v oči s Tratnikom.

Zato pa je v 70. minuti Matic Maruško podvojil prednost Mure, Shabanhaxhaj mu je žogo oddal na 18 metrov, od tam pa je Maruško dobro streljal in matiral Tratnika za 2:0.

Domžale so nato iskale pot iz brezna, vendar so prišle le do nekaj bolj ali manj mlačnih poskusov, prave konkretnosti v napadu pa je manjkalo tudi po zaslugi čvrste Murine obrambe.

* Izidi, 10. krog:
- sreda, 27. september:
Rogaška - Bravo             2:0 (1:0)
Celje - Aluminij            1:3 (1:0)
Domžale - Mura              0:2 (0:1)

- četrtek, 28. september:
17.30 Maribor - Kalcer Radomlje
20.15 Olimpija - Koper

- lestvica:
 1. Celje            9  6  2  1 20:9  20
 2. Koper            8  6  1  1 14:6  19
 3. Olimpija         8  5  0  3 22:17 15
 4. Bravo            9  4  2  3 13:12 14
 5. Mura             9  4  1  4 12:15 13
 6. Maribor          8  3  2  3 11:9  11
 7. Domžale          9  2  2  5 11:16  8
 8. Rogaška          9  2  2  5  7:18  8
 9. Aluminij         9  2  1  6 13:16  7
10. Kalcer Radomlje  8  2  1  5  7:12  7

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.