Šport > Nogomet
9 ogledov

King Kenny ostaja na čelu redsov

Kenny Dalglish ostaja na Anfieldu. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Po pričakovanjih sloviti Kenny Dalglish ostaja na čelu Liverpoola. Nekdanji igralec redsov, ki je kriv za preporod kluba iz mesta Beatlov, je podpisal triletno pogodbo.

Angleški nogometni prvoligaš Liverpool je v četrtek sklenil triletno pogodbo s trenerjem Kennyjem Dalglishem. Ta je ekipo vodil od januarja, potem ko so odpustili Roya Hodgsona, a bi se mu sedanja pogodba iztekla ob koncu sezone. Pod Dalglishevim vodstvom je Liverpool napredoval na peto mesto Premier league.

"Ko sem januarja prevzel ekipo, bi bil zadovoljen s tem, da bi ostal do konca sezone. Zdaj so se v klubu odločili za podaljšanje. Vesel sem, da so izkazali takšno zaupanje, in prepričan sem, da bomo našo uspešno zgodbo še nadaljevali," je po podpisu pogodbe pojasnil 59-letni Škot. Na mestu pomočnika bo ostal Steve Clarke, ki so mu v klubu prav tako ponudili triletno pogodbo.

Večinski lastnik kluba John Henry je pojasnil, da odločitev o podaljšanju sodelovanja ni bila težka: "Kenny je legenda Liverpoola in nadarjen trener. Odkar je na klopi, je pokazal, da zna iz marsikoga izvleči vse najboljše."

Dalglish je kot igralec in trener med letoma 1977 in 1990 s klubom že osvojil osem naslovov angleškega prvaka. Leta 1991 je trenersko delo prekinil zaradi zdravstvenih težav. Letos je pod njegovim vodstvom ekipa doživela preporod; potem ko je bil Liverpool januarja le štiri točke oddaljen od mest, ki vodijo v drugo ligo, je zdaj le za Manchester Unitedom, Chelseajem, Arsenalom in Manchester Cityjem. Če bo Dalglish v nedeljo premagal še šestouvrščeni Tottenham, bo klub imel zagotovljeno vozovnico za Evropsko ligo za naslednjo sezono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.