Šport > Nogomet
52 ogledov

Kitajci plačali neverjetno odškodnino

Oscar Chelsea EPA
Brazilski nogometaš Oscar, član angleškega nogometnega prvoligaša Chelseaja naj bi podrl rekord in postal najdražji prestop v azijskem nogometu vseh časov.

Mediji poročajo, naj bi se Chelsea in kitajski klub Shanghai SIPG dogovorila za kar 70,5 milijona evrov vreden prestop 25-letnega Brazilca Oscarja.

Brazilec naj bi pogodbo s podpisom zapečatil v naslednjih dneh. "Shanghai SIPG je uradno končal prestop Brazilca Oscarja iz Chelseaja. Oscar bo v prihodnjih dneh prispel v Šanghaj in se uradno pridružil SIPG," so zapisali na spletni strani kitajskega nogometnega kluba.

Oscar bo postal še peti rekordni azijski prestop v manj kot letu dni, saj klubi kitajske Superlige, ki jih spodbuja predsednik nogometne zveze Xi Jinping, ne varčujejo pri prestopih igralcev in trenerjev. Na zadnje se je na Kitajsko za veliko vsoto denarja preselil Hulk, ki se je julija SIPG pridružil za 55 milijonov evrov.

Oscar bo obenem postal tudi najbolj donosen prestop Chelseaja v klubski zgodovini, saj bo klubu prinesel še več denarja, kot mu ga je njegov rojak David Luiz, ko se je leta 2014 za 58,7 milijona evrov pridružil PSG.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.