Šport > Nogomet
25 ogledov

Kitajci potrdili: Anelka podpisal, zdaj še Drogba?

Nicolas Anelka gol zadetek slavje proslavljanje proslava veselje Žurnal24 main
Ugled kitajskega nogometa bo po seriji afer in škandalov reševal napadalec Chelseaja Nicolas Anelka, ki se za tedensko plačo 225 tisoč evrov seli k prvoligašu Šanghaj Šenhuaju. Že isti dan so začeli pogledovati po novem velikem imenu: Didierju Drogbaju!

Kitajska nogometna ekipa Shanghai Shenhua je danes potrdila prihod 32-letnega francoskega zvezdnika Nicolasa Anelke. Nekdanji francoski reprezentant in napadalec angleškega Chelseaja se je s šanghajskim klubom dogovoril za dvoletno sodelovanje, njegova tedenska plača pa naj bi znašala kar 225.000 evrov.

Novi kitajski delodajalci nekdanjega nogometaša Paris Saint-Germaina, Reala Madrida, Fenerbahčeja, Arsenala, Liverpoola, Manchestra Cityja in Boltona omenjene vsote niso ne potrdili ne zanikali. Anelka bo dres modrih vragov, kot v domovini imenujejo zasedbo iz Šanghaja, ki jo vodi Hrvat Dražen Besek, oblekel prihodnji mesec.

"Ljudje vedo za Anelkajevo letno plačo pri Chelseaju, ki je okrog 5,8 milijona evrov. Ko bo torej prišel na Kitajsko to definitivno ne bo manjša vsota," je dejal direktor kluba Žu Jun. "To je kot odpiranje Kitajske. Moramo pripeljati dobre stvari iz tujih držav, da bi se od njih učili. Dobre stvari, ki jih klubu prinaša Anelka, so očitne. Prvič bo prav gotovo povečal napadalne zmožnosti ekipe. Drugič bo prihod nogometaša tako visokega nivoja, kot je Anelkajev, mlademu klubu kot je Šenhuaja povečal upe mladih ljudi in ustvaril vzor, ki mu lahko sledijo," je še pristavil direktor kluba.

Anelkaja, ki pri nobenem klubu ni zdržal več nekaj sezon, bi sicer v evropskem formatu sicer težko označili za "vzornika". Kitajci želijo z njegovim prihodom začeti novo nogometno poglavje, saj je njihova zgodba v zadnjih letih tragično propadla. Pri navijačih je nogomet zaradi serije škandalov, podkupovanj, nameščanja tekem in nasilja na in ob igrišču izgubil veliko podpore.

Še isti dan ... Drogba!

Direktor Jun je v pogovoru za Reuters še isti dan priznal, da so stopili v kontakt tudi z Didierjem Drogbajem, še enim napadalcem Chelseaja, ki se mu pogodba na Stamford Brigeu izteče naslednje leto. Poleg Drogbaja Jun v klubu januarja pričakuje še nekdanjega Bordeauxovega trenerja Jeana Tiganaja. "Drogba je izvrsten igralec. Z njim smo v kontakt stopili pred dvema tednoma. S klubskega stališča moramo reči naslednje - če si bo želel priti, bi ga definitivno sprejeli," je povedal Jun.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.