Šport > Nogomet
15 ogledov

Kitajci rekordno zapravljali

oscar EPA
Kitajski nogometni klubi so v zimskem prestopnem roku porabili rekordnih 388 milijonov evrov za prestop nogometašev.

Prestopni rok na Kitajskem se končuje danes, klubi pa so porabili 43 milijonov evrov več kot prejšnje leto. To je drugo leto zaporedoma, da so Kitajci potrošili več denarja v zimskem prestopnem roku kot angleški prvoligaši. Ti so porabili "le" 259 milijonov evrov.

Rekordni prestop na Kitajskem v tej zimi je bil prihod Brazilca Oscarja iz Chelseaja v Šanghaj SIPG za 60 milijonov evrov, kar je azijski rekord. Neuradno naj bi Brazilec sicer dobil kar 24 milijonov evrov na sezono.

Konec prejšnjega leta je na Kitajsko prispel tudi Argentinec Carlos Tevez, ki dobiva kar 38 milijonov evrov na sezono od Šanghaja Shenhue.

Drugo največjo odškodnino so Kitajci, natančneje Chanchun Yatai, plačali za nigerijskega napadalca Odiona Ighala. Watfordu so odšteli 23 milijonov evrov.

Koliko Kitajci vlagajo v nogomet, pove tudi podatek, da je Hebei China Fortune kupil Chengdonga Zhanga iz Beijing Guoana za kar 20 milijonov evrov.

Največji prestopi v zimskem prestopnem roku na Kitajskem:

Oscar - 60 milijonov evrov (iz Chelsea v Shanghai SIPG)
Odion Ighalo - 23 milijonov evrov (iz Watforda v Changchun Yatai)
Chengdong Zhang - 20 milijonov evrov (iz Beijing Guoana v Hebei China Fortune)
Axel Witsel - 20 milijonov evrov (iz Zenita v Tianjin Quanjian)
Alexandre Pato - 18 milijonov evrov (iz Villarreala v Tianjin Quanjian)
Yuhao Zhao - 17 milijonov evrov (iz Hangzhou Greentowna v Hebei China Fortunea)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.