Šport > Nogomet
8 ogledov

Kje so igralci? Italijanski derbi odpadel po 22 min.

Salernitana Nocerina Lega Pro Serie C Youtube
Italija je zgrožena nad "sramotnim derbijem" med ekipama Salernitana in Nocerina, ki se je končal po tem, ko je gostujoči ekipi na zelenici ostalo premalo igralcev.

“Derby della Vergogna” ali sramotni derbi, kakor so ga poimenovali italijanski mediji, se bo za vedno vpisal v folkloro nogometa na Apeninskem polotoku. Na tekmi Lega Pro Prima Divisione ali tretje lige sta se pomerila južnjaški nasprotnici Salernitana in Nocerina, a je bilo derbija konec že po 21 minutah.

Gostujoče moštvo je namreč na zelenici ostalo le s šestimi možmi, spodnja meja za regularnost tekme je namreč sedem nogometašev, zato je sodnik tekmo predčasno končal. Nogometašem Nocerine naj bi pred tekmo v Salernu lastni navijači grozili s smrtjo, tekma z lokalnimi rivali pa se je začela s 40-minutno zamudo.

Ostali na avtobusu

Nesrečni gostje namreč niso želeli zapustiti avtobusa, medtem ko so okoli stadiona potekali hudi spopadi. Gostujoči navijači niso imeli vstopa na stadion Arechi, kar pa jih ni ustavilo pred kratko potjo do obmorskega mesta v Kampaniji.

Rdeče-črni so nato že v prvih dveh minutah opravili vse tri menjave, pet nogometašev pa je zelenico kmalu zapustilo s "poškodbami". Ker je moštvo ostalo z le šestimi igralci, trener pa ni mogel opraviti menjav, sodniku ni preostalo drugega, kot da je v 22. minuti tekmo končal. 

Menjave, ker so bili neogreti

Italijanski mediji so kasneje poročali, da člani Nocerine niso želeli igrati zaradi groženj s smrtjo, a so jih predstavniki tekmovanja in člani varnostne službe prepričali, da tekmo vseeno začnejo. Člani moštva so si nato očitno hitro premislili in pobrali šila in kopita iz Salerna.

Po sramotni predstavi je že odstopil celotni upravni odbor kluba, nogometašem pa so zapovedali klasični "silenzio stampa", prepoved pogovora z mediji. Športni direktor Nocerine je sicer že pogumno zatrdil, da menjav trener ni opravil kar tako, saj so se nogometaši poškodovali zaradi tega, "ker so tekmo začeli neogreti".

Vodstvo tekmovanja izgovorov ni upoštevalo in že začelo preiskavo in disciplinski postopek proti odgovornim. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.