Šport > Nogomet
18 ogledov

Klasnić spet igra

Ivan Klasnić Žurnal24 main
V nemškem pokalu je bilo odigranih kar nekaj zanimivih tekem. Skoraj vsi večji klubi so zmagali, izjema je bila le berlinska Hertha, ki je pokleknila v Wuppertalu.
 

Nemški pokal

Schalke : Hannover 2:0
Werder(Am) : St. Pauli *2:2 (po 11-m)
Wuppertal : Hertha 2:0
Borussia D. : Eintracht 2:1
Carl Zeiss Jena : Nürnberg *2:2 (po 11-m)
HSV : Freiburg 3:1
Stuttgart : Paderborn 3:2
Werder : Duisburg 4:0
Bayern
: B. Mönchengladbach 3:1

Wuppertaler SV Borussia je sicer tretjeligaš, ki je do zmage nad berlinsko Hertho  prišel tudi po zaslugi izključitve hrvaškega reprezentanta Joela Šimunića v 75. minuti. Kmalu zatem so domači dvakrat zadeli in tako je dvoboj Davida in Goljata dobil mali David.  Med Bundesligaši je tekmovanje zaključil tudi Nürnberg , od katerega je bila boljša drugoligaška ekipa Carl Zeiss Jena .  

Schalke je po podaljšku premagal Hannover z 2:0, njihovi veliki rivali Borussia Dortmund pa so bili uspešnejši od Eintrachta , saj do doma zmagali z 2:1. Stuttgart nadaljuje z ne preveč zanesljivimi predstavami. Tokrat so se dolgo mučili s Paderbornom , a so z golom Maria Gomeza na koncu 2. podaljška le izvlekli zmago (3:2).

Naveza Toni-Klose je spet blestela. © AFP

 

HSV Miša Brečka je doma gostil Freiburg. Naš reprezentant tokrat ni dobil priložnosti za igro, njegova ekipa pa je zmagala s 3:1. Klemen Lavrič je ob težkem porazu na gostovanju pri Werderju (4:0) za Duisburg igral od 66. minute naprej. Zebre so se prvi polčas dobro upirale in držale neodločen izid, nato pa popustile. Navijači Werderja pa imajo še več razlogov za veselje. Poleg tega, da je njihova amaterska ekipa premagala St. Pauli po enajstmetrovkah, se je na tej tekmi po dolgotrajni odsotnosti vrnil hrvaški napadalec Ivan Klasnić, čigar prejšnji klub je bil prav včerajšnji tekmec iz Hamburga. "Killer" je bil odsoten vse od januarja, ko se je izkazalo, da ima težave z ledvicami. Po dvakratni presaditvi tega vitalnega organa, ledvici sta mu darovala tako mama kot oče, je telo le sprejelo očetovo. Klasnić je tako postal prvi profesionalni nogometaš, ki se mu je uspelo vrniti na zelenice po presaditvi ledvice.

Bayern je doma zanesljivo ugnal Borussio Mönchengladbach s 3:1. Spet je navduševala naveza Toni-Klose, ki je prispevala vse tri zadetke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.